Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde. / Johansen, Kristina ; Mikkelsen, Sigurd; Andersen, John Sahl; Lynge, Elsebeth.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 15, Nr. 2, 2013.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Johansen, K, Mikkelsen, S, Andersen, JS & Lynge, E 2013, 'Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde', Tidsskrift for Arbejdsliv, bind 15, nr. 2.

APA

Johansen, K., Mikkelsen, S., Andersen, J. S., & Lynge, E. (2013). Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde. Tidsskrift for Arbejdsliv, 15(2).

Vancouver

Johansen K, Mikkelsen S, Andersen JS, Lynge E. Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde. Tidsskrift for Arbejdsliv. 2013;15(2).

Author

Johansen, Kristina ; Mikkelsen, Sigurd ; Andersen, John Sahl ; Lynge, Elsebeth. / Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde. I: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2013 ; Bind 15, Nr. 2.

Bibtex

@article{9acaa59649d34d0399142e48d1c84a0e,
title = "Sygefrav{\ae}r-lovgivning, udvikling og tv{\ae}rsektorielt samarbejde",
abstract = "Op gennem nullerne var det en udbredt antagelse at sygefrav{\ae}ret i Danmark var h{\o}jt og stigende, og store reformer af sygedagpengeloven blev iv{\ae}rksat p{\aa} den baggrund. Artiklen unders{\o}ger, om denne antagelse holder stik, og om flere mennesker virkelig var frav{\ae}rende fra deres job p{\aa} grund af sygdom op gennem nullerne end tilf{\ae}ldet var ti og tyve {\aa}r tidligere. Desuden s{\ae}ttes der fokus p{\aa}, hvordan sygedagpengelovens intentioner om et t{\ae}ttere tv{\ae}rsektorielt samarbejde mellem centrale akt{\o}rer i sundhedssektoren og socialsektoren er blevet implementeret i praksis. Artiklen konkluderer, at det danske sygefrav{\ae}r har v{\ae}ret stor set konstant gennem de sidste mange {\aa}r, samt at det tv{\ae}rsektorielle samarbejde er h{\ae}mmet af et mangefacetteret s{\ae}t af barrierer omfattende s{\aa}vel psykologiske faktorer som lav motivation og strukturelle faktorer som statslige styringsmekanismer.",
author = "Kristina Johansen and Sigurd Mikkelsen and Andersen, {John Sahl} and Elsebeth Lynge",
year = "2013",
language = "Dansk",
volume = "15",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Sygefravær-lovgivning, udvikling og tværsektorielt samarbejde

AU - Johansen, Kristina

AU - Mikkelsen, Sigurd

AU - Andersen, John Sahl

AU - Lynge, Elsebeth

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Op gennem nullerne var det en udbredt antagelse at sygefraværet i Danmark var højt og stigende, og store reformer af sygedagpengeloven blev iværksat på den baggrund. Artiklen undersøger, om denne antagelse holder stik, og om flere mennesker virkelig var fraværende fra deres job på grund af sygdom op gennem nullerne end tilfældet var ti og tyve år tidligere. Desuden sættes der fokus på, hvordan sygedagpengelovens intentioner om et tættere tværsektorielt samarbejde mellem centrale aktører i sundhedssektoren og socialsektoren er blevet implementeret i praksis. Artiklen konkluderer, at det danske sygefravær har været stor set konstant gennem de sidste mange år, samt at det tværsektorielle samarbejde er hæmmet af et mangefacetteret sæt af barrierer omfattende såvel psykologiske faktorer som lav motivation og strukturelle faktorer som statslige styringsmekanismer.

AB - Op gennem nullerne var det en udbredt antagelse at sygefraværet i Danmark var højt og stigende, og store reformer af sygedagpengeloven blev iværksat på den baggrund. Artiklen undersøger, om denne antagelse holder stik, og om flere mennesker virkelig var fraværende fra deres job på grund af sygdom op gennem nullerne end tilfældet var ti og tyve år tidligere. Desuden sættes der fokus på, hvordan sygedagpengelovens intentioner om et tættere tværsektorielt samarbejde mellem centrale aktører i sundhedssektoren og socialsektoren er blevet implementeret i praksis. Artiklen konkluderer, at det danske sygefravær har været stor set konstant gennem de sidste mange år, samt at det tværsektorielle samarbejde er hæmmet af et mangefacetteret sæt af barrierer omfattende såvel psykologiske faktorer som lav motivation og strukturelle faktorer som statslige styringsmekanismer.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 15

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 2

ER -

ID: 46324344