Marlene Wind efterlyser selvransagelse: Medierne spåede igen forkert. Denne gang om Brexit og Trumps effekt på Europa

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

Torsdag d. 11 maj, var centerleder og professor ved Center for Europæisk Politik aktuel med en kronik i Politiken med titlen: ”Marlene Wind efterlyser selvransagelse: Medierne spåede igen forkert. Denne gang om Brexit og Trumps effekt på Europa”.

Professorens indspark i debatten går på, at medierne allerede inden valget havde en ’antielitedagsorden’, og valget af Emmanuel Macron derfor bør henlede til selvransagelse i det danske medielandskab.

”Selvransagelsen burde derfor være lige så stor efter valget af Macron som den, mediefolk opviste efter valget af Trump og Brexit, da de sendte deres bedste korrespondenter til de mest vindblæste udkantsområder i USA. Folket skulle høre om stort og småt.”

Marlene Winds anke mod mediernes dagsorden, er at det ikke var et antielite valg som spået. Valget af Macron var nemlig på baggrund af en pro-EU dagsorden. Dog betyder det ifølge professoren ikke, at alt er fryd og gammen.

”Betyder det så, at alt er fryd og gammen? Nej, selvfølgelig ikke. Der er stadig mange utilfredse franske vælgere. Både dem, der stemte på Le Pen, og dem, der stemte på Melenchon.”
OriginalsprogDansk
TidsskriftPolitiken
ISSN0907-1814
StatusUdgivet - 11 maj 2017

ID: 189356030