Livskroppe in silico: Kunstig kunst og det artificielles fakticitet - om alife, kunst og den computationelle traditions modelbegreb

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Med udgangspunkt i kunstprojektet Black Shoals diskuteres forholdet mellem kunstigt liv i computere – ”Alife” program-former - og den menneskelige krop. Alife analyseres som kroppe ”in silico”. Det vil sige kroppe, som fremstilles artificielt gennem computermodeller, hvor aspekter af menneskekroppen - organiske strukturer - simuleres og dermed rykker ved vores forståelse af den menneskelige krops singularitet. Alife signalerer et nyt komplekst interface mellem det ukendte og det artificielle som et særligt forhold af fakticitet. Hvilket i videre forstand er et skisma mellem menneskelig kreativitet og teknologi. De former for kompleksitet, der genereres af artefakter, kan ikke tages som verdens kompleksitet, men som et faktum vedrørende denne kompleksitet: de føjer for det første noget til vores modellisering af verden, og de føjer for det andet noget til verden gennem deres fakticitet. Og det er ikke muligt at fremstille en sikker relation mellem disse to tilføjelser.

OriginalsprogDansk
TidsskriftTurbulens. Kroppen: hinsides posthumaniteten
Antal sider25
StatusUdgivet - 2008

Bibliografisk note

Publiceret 2008 iflg. forfatteren.
Publikation er et webtidsskrift. Turbulens.net fungerer uafhængigt af partipolitik og interesse-organisationer. Vi er et nonkommercielt tidsskrift, der arbejder for konstruktiv debat.
Turbulens.net udgives med støtte af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter.

ID: 6339900