Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks. / Tanvig, Hanne Wittorff.

Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2010. 55 s. (Arbejdsrapport Skov & Landskab; Nr. 124/2010).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Tanvig, HW 2010, Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks. Arbejdsrapport Skov & Landskab, nr. 124/2010, Skov & Landskab, Københavns Universitet.

APA

Tanvig, H. W. (2010). Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks. Skov & Landskab, Københavns Universitet. Arbejdsrapport Skov & Landskab Nr. 124/2010

Vancouver

Tanvig HW. Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks. Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2010. 55 s. (Arbejdsrapport Skov & Landskab; Nr. 124/2010).

Author

Tanvig, Hanne Wittorff. / Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks. Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2010. 55 s. (Arbejdsrapport Skov & Landskab; Nr. 124/2010).

Bibtex

@book{c611a890eb584100a2e1adb7f106bd9e,
title = "Kvindelige iv{\ae}rks{\ae}ttere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks",
abstract = "Skabelse af mere erhvervsaktivitet i landdistrikterne st{\aa}r centralt, hvis landdistrikterne skal udvikles. Kvindelige iv{\ae}rks{\ae}ttere i landdistrikter har hidtil v{\ae}ret et overset potentiale i den forbindelse. Unders{\o}gelsen viser, at kvindelige iv{\ae}rks{\ae}ttere drager fordel af bos{\ae}tning i landdistrikterne og er med til at skabe nye {\o}konomiske aktiviteter d{\'e}r. Men de ligner ikke konventionelle virksomheder, og de kan ikke forst{\aa}s og succesm{\aa}les ud fra de almindelige m{\aa}l for erhvervsaktivitet. De er livsstilsiv{\ae}rks{\ae}ttere. Problemet er, at mange gerne vil udvikle sig og bevidst eller ubevidst s{\o}ger i retning af ”den konventionelle virksomhedsmodel”, som i givet fald vil kr{\ae}ve et brud med det, som de ellers er rundet af. Unders{\o}gelsen tr{\ae}kker centrale teorier op og l{\ae}gger ny teoridannelse frem om sammenh{\ae}nge mellem sted, k{\o}n og skabelse af {\o}konomi, der er til fordel for landdistrikternes udvikling. Den l{\ae}gger op til nye st{\o}ttestrukturer for de kvindelige iv{\ae}rks{\ae}ttere og sigtelinjer for f.eks. r{\aa}dgivning, som kan styrke de nye typer iv{\ae}rks{\ae}ttere og dermed landdistrikterne.",
author = "Tanvig, {Hanne Wittorff}",
year = "2010",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7903-521-8",
series = "Arbejdsrapport Skov & Landskab",
publisher = "Skov & Landskab, K{\o}benhavns Universitet",
number = "124/2010",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks

AU - Tanvig, Hanne Wittorff

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Skabelse af mere erhvervsaktivitet i landdistrikterne står centralt, hvis landdistrikterne skal udvikles. Kvindelige iværksættere i landdistrikter har hidtil været et overset potentiale i den forbindelse. Undersøgelsen viser, at kvindelige iværksættere drager fordel af bosætning i landdistrikterne og er med til at skabe nye økonomiske aktiviteter dér. Men de ligner ikke konventionelle virksomheder, og de kan ikke forstås og succesmåles ud fra de almindelige mål for erhvervsaktivitet. De er livsstilsiværksættere. Problemet er, at mange gerne vil udvikle sig og bevidst eller ubevidst søger i retning af ”den konventionelle virksomhedsmodel”, som i givet fald vil kræve et brud med det, som de ellers er rundet af. Undersøgelsen trækker centrale teorier op og lægger ny teoridannelse frem om sammenhænge mellem sted, køn og skabelse af økonomi, der er til fordel for landdistrikternes udvikling. Den lægger op til nye støttestrukturer for de kvindelige iværksættere og sigtelinjer for f.eks. rådgivning, som kan styrke de nye typer iværksættere og dermed landdistrikterne.

AB - Skabelse af mere erhvervsaktivitet i landdistrikterne står centralt, hvis landdistrikterne skal udvikles. Kvindelige iværksættere i landdistrikter har hidtil været et overset potentiale i den forbindelse. Undersøgelsen viser, at kvindelige iværksættere drager fordel af bosætning i landdistrikterne og er med til at skabe nye økonomiske aktiviteter dér. Men de ligner ikke konventionelle virksomheder, og de kan ikke forstås og succesmåles ud fra de almindelige mål for erhvervsaktivitet. De er livsstilsiværksættere. Problemet er, at mange gerne vil udvikle sig og bevidst eller ubevidst søger i retning af ”den konventionelle virksomhedsmodel”, som i givet fald vil kræve et brud med det, som de ellers er rundet af. Undersøgelsen trækker centrale teorier op og lægger ny teoridannelse frem om sammenhænge mellem sted, køn og skabelse af økonomi, der er til fordel for landdistrikternes udvikling. Den lægger op til nye støttestrukturer for de kvindelige iværksættere og sigtelinjer for f.eks. rådgivning, som kan styrke de nye typer iværksættere og dermed landdistrikterne.

M3 - Rapport

SN - 978-87-7903-521-8

T3 - Arbejdsrapport Skov & Landskab

BT - Kvindelige iværksættere i landdistrikter - ikke bare en bitte biks

PB - Skov & Landskab, Københavns Universitet

ER -

ID: 32327176