Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Standard

Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab. / Pedersen, Frank Høgholm.

I: Tidsskrift for Familie- og Arveret, Bind 2017, Nr. 2, 01.05.2017, s. 76-86.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Harvard

Pedersen, FH 2017, 'Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab', Tidsskrift for Familie- og Arveret, bind 2017, nr. 2, s. 76-86.

APA

Pedersen, F. H. (2017). Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab. Tidsskrift for Familie- og Arveret, 2017(2), 76-86.

Vancouver

Pedersen FH. Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab. Tidsskrift for Familie- og Arveret. 2017 maj 1;2017(2):76-86.

Author

Pedersen, Frank Høgholm. / Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab. I: Tidsskrift for Familie- og Arveret. 2017 ; Bind 2017, Nr. 2. s. 76-86.

Bibtex

@article{be2173c48cc24ea19417a4b026b0fee5,
title = "For{\ae}ldremyndighed i forbindelse med {\o}konomisk kompenseret surrogatmoderskab",
abstract = "I artiklen analyseres retstilstanden for, hvorn{\aa}r faderen og en social moder kan f{\aa} tillagt for{\ae}ldremyndigheden til et barn f{\o}dt qua et surrogati-arrangement. Den g{\ae}ngse udl{\ae}gning af retstilstanden er, at barnets sociale moder ikke kan f{\aa} del i forheden, hvis der er ydet betaling. Artiklen demonstrerer imidlertid, hvordan senere lovaendringer faktisk gor det muligt for faderen og den sociale moder at opn{\aa} faelles for ogs{\aa} hvor der er ydet kompensation for at baere og fode barnet. Der argumenteres endvidere for, at denne retstilstand harmonerer bedst med, at afgorelser skal traeffes efter kriteriet barnets bedste.",
keywords = "For surrogati, surrogatmoderskab, okonomisk kompensation, vederlag, rugemor, rugem surrogatm den graviditetsbaerende kvinde, enefor faelles for for faderskab, ikke-juridiske for stedbarnsadoption, ankestyrelsens principafgorelse 54-16 om stedbarnsadoption",
author = "Pedersen, {Frank H{\o}gholm}",
note = "Article in Danish Journal of Family and Succession Law",
year = "2017",
month = may,
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "2017",
pages = "76--86",
journal = "Tidsskrift for Familie- og Arveret",
issn = "1397-4599",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Forældremyndighed i forbindelse med økonomisk kompenseret surrogatmoderskab

AU - Pedersen, Frank Høgholm

N1 - Article in Danish Journal of Family and Succession Law

PY - 2017/5/1

Y1 - 2017/5/1

N2 - I artiklen analyseres retstilstanden for, hvornår faderen og en social moder kan få tillagt forældremyndigheden til et barn født qua et surrogati-arrangement. Den gængse udlægning af retstilstanden er, at barnets sociale moder ikke kan få del i forheden, hvis der er ydet betaling. Artiklen demonstrerer imidlertid, hvordan senere lovaendringer faktisk gor det muligt for faderen og den sociale moder at opnå faelles for også hvor der er ydet kompensation for at baere og fode barnet. Der argumenteres endvidere for, at denne retstilstand harmonerer bedst med, at afgorelser skal traeffes efter kriteriet barnets bedste.

AB - I artiklen analyseres retstilstanden for, hvornår faderen og en social moder kan få tillagt forældremyndigheden til et barn født qua et surrogati-arrangement. Den gængse udlægning af retstilstanden er, at barnets sociale moder ikke kan få del i forheden, hvis der er ydet betaling. Artiklen demonstrerer imidlertid, hvordan senere lovaendringer faktisk gor det muligt for faderen og den sociale moder at opnå faelles for også hvor der er ydet kompensation for at baere og fode barnet. Der argumenteres endvidere for, at denne retstilstand harmonerer bedst med, at afgorelser skal traeffes efter kriteriet barnets bedste.

KW - For surrogati, surrogatmoderskab, okonomisk kompensation, vederlag, rugemor, rugem surrogatm den graviditetsbaerende kvinde, enefor faelles for for faderskab, ikke-juridiske for stedbarnsadoption, ankestyrelsens principafgorelse 54-16 om stedbarnsadoption

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2017

SP - 76

EP - 86

JO - Tidsskrift for Familie- og Arveret

JF - Tidsskrift for Familie- og Arveret

SN - 1397-4599

IS - 2

ER -

ID: 201195676