Distinktionens tilsyneladende modsætning: En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

Standard

Distinktionens tilsyneladende modsætning : En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati. / Kirstein, Helene Rasmussen.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 147 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

Harvard

Kirstein, HR 2016, Distinktionens tilsyneladende modsætning: En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Kirstein, H. R. (2016). Distinktionens tilsyneladende modsætning: En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Kirstein HR. Distinktionens tilsyneladende modsætning: En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 147 s.

Author

Kirstein, Helene Rasmussen. / Distinktionens tilsyneladende modsætning : En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 147 s.

Bibtex

@phdthesis{831331272fbf46b5aa71d5ee1f579f91,
title = "Distinktionens tilsyneladende mods{\ae}tning: En etnologisk unders{\o}gelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europ{\ae}iske kirkers position i EU’s demokrati",
abstract = "I afhandlingen unders{\o}ges ’religion’ som et flertydigt begreb, der etablerer mulighedsbetingelserne for en specifik praksis, samtidig med at begrebets betydninger netop etableres i praksisser. Religionsbegrebets flertydighed eksemplificeres ved den historisk specifikke distinktion mellem det religi{\o}se og det ikke-religi{\o}se –herunder opdelinger og sammenh{\ae}nge mellem tro og handling, mellem det individuelle og det f{\ae}lles, mellem det symbolske og det sociale. Afhandlingen viser, hvordan de europ{\ae}iske kirkers position i EU’s demokratiske dialog kan forst{\aa}s som en specifik praksis, der p{\aa} en gang er kendetegnet ved en ekskluderet position og som et universalistisk bidrag. Det konkluderes, at kirkernes praksis er muliggjort gennem en begrebslig flertydighed, hvori det ’religi{\o}se’ ses b{\aa}de i mods{\ae}tning til og i sammenh{\ae}ng med det ’ikke-religi{\o}se’.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Religionshistorie",
author = "Kirstein, {Helene Rasmussen}",
year = "2016",
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Distinktionens tilsyneladende modsætning

T2 - En etnologisk undersøgelse af religionsbegrebets flertydighed som mulighedsbetingelse for europæiske kirkers position i EU’s demokrati

AU - Kirstein, Helene Rasmussen

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - I afhandlingen undersøges ’religion’ som et flertydigt begreb, der etablerer mulighedsbetingelserne for en specifik praksis, samtidig med at begrebets betydninger netop etableres i praksisser. Religionsbegrebets flertydighed eksemplificeres ved den historisk specifikke distinktion mellem det religiøse og det ikke-religiøse –herunder opdelinger og sammenhænge mellem tro og handling, mellem det individuelle og det fælles, mellem det symbolske og det sociale. Afhandlingen viser, hvordan de europæiske kirkers position i EU’s demokratiske dialog kan forstås som en specifik praksis, der på en gang er kendetegnet ved en ekskluderet position og som et universalistisk bidrag. Det konkluderes, at kirkernes praksis er muliggjort gennem en begrebslig flertydighed, hvori det ’religiøse’ ses både i modsætning til og i sammenhæng med det ’ikke-religiøse’.

AB - I afhandlingen undersøges ’religion’ som et flertydigt begreb, der etablerer mulighedsbetingelserne for en specifik praksis, samtidig med at begrebets betydninger netop etableres i praksisser. Religionsbegrebets flertydighed eksemplificeres ved den historisk specifikke distinktion mellem det religiøse og det ikke-religiøse –herunder opdelinger og sammenhænge mellem tro og handling, mellem det individuelle og det fælles, mellem det symbolske og det sociale. Afhandlingen viser, hvordan de europæiske kirkers position i EU’s demokratiske dialog kan forstås som en specifik praksis, der på en gang er kendetegnet ved en ekskluderet position og som et universalistisk bidrag. Det konkluderes, at kirkernes praksis er muliggjort gennem en begrebslig flertydighed, hvori det ’religiøse’ ses både i modsætning til og i sammenhæng med det ’ikke-religiøse’.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Religionshistorie

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Distinktionens tilsyneladende modsætning

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 168602966