Diskursiv lukning: Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Standard

Diskursiv lukning : Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning. / Bundgaard, Helle.

Mellem mennesker: En grundbog i antropologisk forskningsetik. red. / Kirsten Hastrup. København : Hans Reitzels Forlag, 2009. s. 193-206.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Harvard

Bundgaard, H 2009, Diskursiv lukning: Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning. i K Hastrup (red.), Mellem mennesker: En grundbog i antropologisk forskningsetik. Hans Reitzels Forlag, København, s. 193-206.

APA

Bundgaard, H. (2009). Diskursiv lukning: Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning. I K. Hastrup (red.), Mellem mennesker: En grundbog i antropologisk forskningsetik (s. 193-206). Hans Reitzels Forlag.

Vancouver

Bundgaard H. Diskursiv lukning: Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning. I Hastrup K, red., Mellem mennesker: En grundbog i antropologisk forskningsetik. København: Hans Reitzels Forlag. 2009. s. 193-206

Author

Bundgaard, Helle. / Diskursiv lukning : Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning. Mellem mennesker: En grundbog i antropologisk forskningsetik. red. / Kirsten Hastrup. København : Hans Reitzels Forlag, 2009. s. 193-206

Bibtex

@inbook{cf1abce093a011de8bc9000ea68e967b,
title = "Diskursiv lukning: Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning",
abstract = "Artiklen diskuterer hvem man som forsker er etisk forpligtiget over for, n{\aa}r man agerer i et moralsk landskab, der ikke alene er pr{\ae}get af vidt forskellige v{\ae}rdier og forestillinger om v{\ae}rdighed men ogs{\aa} er forankret i en politiseret virkelighed. Forfatteren diskuterer betydningen af politiske interessenters kommentering af forskningsresultater for hvad der forskes i og reflekterer over, hvorvidt nuanceringer, der kunne have {\aa}bnet en diskurs, udelades. Forfatteren rejser sp{\o}rgsm{\aa}l om, hvorvidt forskerens forestilling om potentielle l{\ae}seres fortolkning af forsknignsresultater indeb{\ae}rer en risiko for, at det flertydige forenkles med henblik p{\aa} at undg{\aa} en diskursiv lukning.",
author = "Helle Bundgaard",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-412-5329-9",
pages = "193--206",
editor = "Kirsten Hastrup",
booktitle = "Mellem mennesker",
publisher = "Hans Reitzels Forlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Diskursiv lukning

T2 - Etiske dilemmaer i dansk minoritetsforskning

AU - Bundgaard, Helle

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Artiklen diskuterer hvem man som forsker er etisk forpligtiget over for, når man agerer i et moralsk landskab, der ikke alene er præget af vidt forskellige værdier og forestillinger om værdighed men også er forankret i en politiseret virkelighed. Forfatteren diskuterer betydningen af politiske interessenters kommentering af forskningsresultater for hvad der forskes i og reflekterer over, hvorvidt nuanceringer, der kunne have åbnet en diskurs, udelades. Forfatteren rejser spørgsmål om, hvorvidt forskerens forestilling om potentielle læseres fortolkning af forsknignsresultater indebærer en risiko for, at det flertydige forenkles med henblik på at undgå en diskursiv lukning.

AB - Artiklen diskuterer hvem man som forsker er etisk forpligtiget over for, når man agerer i et moralsk landskab, der ikke alene er præget af vidt forskellige værdier og forestillinger om værdighed men også er forankret i en politiseret virkelighed. Forfatteren diskuterer betydningen af politiske interessenters kommentering af forskningsresultater for hvad der forskes i og reflekterer over, hvorvidt nuanceringer, der kunne have åbnet en diskurs, udelades. Forfatteren rejser spørgsmål om, hvorvidt forskerens forestilling om potentielle læseres fortolkning af forsknignsresultater indebærer en risiko for, at det flertydige forenkles med henblik på at undgå en diskursiv lukning.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-412-5329-9

SP - 193

EP - 206

BT - Mellem mennesker

A2 - Hastrup, Kirsten

PB - Hans Reitzels Forlag

CY - København

ER -

ID: 14022092