"Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt. Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

"Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt. Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi. / Farø, Ken Joensen.

I: Ny forskning i grammatik, Bind 20, 4, 2013, s. 71-89.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Farø, KJ 2013, '"Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt. Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi.', Ny forskning i grammatik, bind 20, 4, s. 71-89.

APA

Farø, K. J. (2013). "Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt. Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi. Ny forskning i grammatik, 20, 71-89. [4].

Vancouver

Farø KJ. "Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt. Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi. Ny forskning i grammatik. 2013;20:71-89. 4.

Author

Farø, Ken Joensen. / "Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt. Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi. I: Ny forskning i grammatik. 2013 ; Bind 20. s. 71-89.

Bibtex

@article{edb6a25df88a4e2595c6eb5b8220871b,
title = "{"}Dativ-e{"} empirisk og brugsfunktionalistisk genbes{\o}gt.: Et l{\o}rnergrammatikografisk blik p{\aa} et hj{\o}rne af den tyske substantivallomorfi.",
abstract = "Denne artikel behandler f{\ae}nomenet dativ-e p{\aa} et brugsfunktionalistisk og sprogbrugsempirisk grundlag. Dativ-e drejer sig i meget korte tr{\ae}k om, at en del tyske neutrums- og maskulinumssubstantiver i singularis dativ under visse betingelser optr{\ae}der i en form med -e-endelse. Sp{\o}rgsm{\aa}let er, hvad disse betingelser reelt er, og om der kan findes en operationel form at formidle dem i for den ubef{\ae}stede grammatikbruger?",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Grammatik, tysk, kontrastiv lingvistik, dativ-e, sammenligning, tysk-dansk",
author = "Far{\o}, {Ken Joensen}",
year = "2013",
language = "Dansk",
volume = "20",
pages = "71--89",
journal = "Ny forskning i grammatik",
issn = "1902-1291",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - "Dativ-e" empirisk og brugsfunktionalistisk genbesøgt.

T2 - Et lørnergrammatikografisk blik på et hjørne af den tyske substantivallomorfi.

AU - Farø, Ken Joensen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Denne artikel behandler fænomenet dativ-e på et brugsfunktionalistisk og sprogbrugsempirisk grundlag. Dativ-e drejer sig i meget korte træk om, at en del tyske neutrums- og maskulinumssubstantiver i singularis dativ under visse betingelser optræder i en form med -e-endelse. Spørgsmålet er, hvad disse betingelser reelt er, og om der kan findes en operationel form at formidle dem i for den ubefæstede grammatikbruger?

AB - Denne artikel behandler fænomenet dativ-e på et brugsfunktionalistisk og sprogbrugsempirisk grundlag. Dativ-e drejer sig i meget korte træk om, at en del tyske neutrums- og maskulinumssubstantiver i singularis dativ under visse betingelser optræder i en form med -e-endelse. Spørgsmålet er, hvad disse betingelser reelt er, og om der kan findes en operationel form at formidle dem i for den ubefæstede grammatikbruger?

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Grammatik

KW - tysk

KW - kontrastiv lingvistik

KW - dativ-e

KW - sammenligning

KW - tysk-dansk

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 20

SP - 71

EP - 89

JO - Ny forskning i grammatik

JF - Ny forskning i grammatik

SN - 1902-1291

M1 - 4

ER -

ID: 60994261