Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo: Facetter - Festskrift til Sys Rovsing

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Standard

Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo : Facetter - Festskrift til Sys Rovsing. / Feldthusen, Rasmus Kristian; Hartmann Stæger, Johan.

Facetter: Festskrift til Sys Rovsing Koch. red. / Johan Hartmann Stæger. København : Djøf Forlag, 2013. s. 215-222.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningfagfællebedømt

Harvard

Feldthusen, RK & Hartmann Stæger, J 2013, Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo: Facetter - Festskrift til Sys Rovsing. i JH Stæger (red.), Facetter: Festskrift til Sys Rovsing Koch. Djøf Forlag, København, s. 215-222.

APA

Feldthusen, R. K., & Hartmann Stæger, J. (2013). Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo: Facetter - Festskrift til Sys Rovsing. I J. H. Stæger (red.), Facetter: Festskrift til Sys Rovsing Koch (s. 215-222). København: Djøf Forlag.

Vancouver

Feldthusen RK, Hartmann Stæger J. Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo: Facetter - Festskrift til Sys Rovsing. I Stæger JH, red., Facetter: Festskrift til Sys Rovsing Koch. København: Djøf Forlag. 2013. s. 215-222

Author

Feldthusen, Rasmus Kristian ; Hartmann Stæger, Johan. / Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo : Facetter - Festskrift til Sys Rovsing. Facetter: Festskrift til Sys Rovsing Koch. red. / Johan Hartmann Stæger. København : Djøf Forlag, 2013. s. 215-222

Bibtex

@inbook{0598b4cb8ca24b47a90b13b4e0c5d746,
title = "Vederlagskrav mellem hels{\o}skende ved misbrug af uskiftet bo: Facetter - Festskrift til Sys Rovsing",
abstract = "Artiklen handler om arvelovens regler om vederlagskrav og mulighederne for at anvende dem, n{\aa}r misbrug af et uskiftet bo har forrykket arveforholdet mellem to hels{\o}skende. Forfatterne konkluderer at den hidtidige retsopfattelse af vederlagskrav som en beregningsteknisk overf{\o}rsel af midler mellem to boslodder ikke kan opretholdes. Vederlagskrav m{\aa} derimod forst{\aa}s som {"}et krav p{\aa} kompensation for visse {\o}konomiske dispositioner, som en {\ae}gtef{\ae}lle eller samlever har foretaget i {\ae}gteskabet, over et uskiftet bo eller efter f{\o}rstafd{\o}des d{\o}d.{"} Som f{\o}lge heraf vurderer forfatterne, at der ikke er noget der taler for, at hels{\o}skende skal rammes af andre begr{\ae}nsninger end alle andre, der {\o}nsker at rejse vederlagskrav i et uskiftet bo. Vederlagskravet skal f{\o}lgelig rettes mod det beholdne bo, og det er muligt at lave beregninger af, hvorledes {\'e}n hels{\o}skende skal kompenseres for et misbrug til fordel for en anden hels{\o}skende - helt uden at t{\ae}nke p{\aa} boslodder.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, Vederlagskrav, Uskiftet bo, Omst{\o}delse, Famlieformueret",
author = "Feldthusen, {Rasmus Kristian} and {Hartmann St{\ae}ger}, Johan",
year = "2013",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-574-2857-5",
pages = "215--222",
editor = "St{\ae}ger, {Johan Hartmann}",
booktitle = "Facetter",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Vederlagskrav mellem helsøskende ved misbrug af uskiftet bo

T2 - Facetter - Festskrift til Sys Rovsing

AU - Feldthusen, Rasmus Kristian

AU - Hartmann Stæger, Johan

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Artiklen handler om arvelovens regler om vederlagskrav og mulighederne for at anvende dem, når misbrug af et uskiftet bo har forrykket arveforholdet mellem to helsøskende. Forfatterne konkluderer at den hidtidige retsopfattelse af vederlagskrav som en beregningsteknisk overførsel af midler mellem to boslodder ikke kan opretholdes. Vederlagskrav må derimod forstås som "et krav på kompensation for visse økonomiske dispositioner, som en ægtefælle eller samlever har foretaget i ægteskabet, over et uskiftet bo eller efter førstafdødes død." Som følge heraf vurderer forfatterne, at der ikke er noget der taler for, at helsøskende skal rammes af andre begrænsninger end alle andre, der ønsker at rejse vederlagskrav i et uskiftet bo. Vederlagskravet skal følgelig rettes mod det beholdne bo, og det er muligt at lave beregninger af, hvorledes én helsøskende skal kompenseres for et misbrug til fordel for en anden helsøskende - helt uden at tænke på boslodder.

AB - Artiklen handler om arvelovens regler om vederlagskrav og mulighederne for at anvende dem, når misbrug af et uskiftet bo har forrykket arveforholdet mellem to helsøskende. Forfatterne konkluderer at den hidtidige retsopfattelse af vederlagskrav som en beregningsteknisk overførsel af midler mellem to boslodder ikke kan opretholdes. Vederlagskrav må derimod forstås som "et krav på kompensation for visse økonomiske dispositioner, som en ægtefælle eller samlever har foretaget i ægteskabet, over et uskiftet bo eller efter førstafdødes død." Som følge heraf vurderer forfatterne, at der ikke er noget der taler for, at helsøskende skal rammes af andre begrænsninger end alle andre, der ønsker at rejse vederlagskrav i et uskiftet bo. Vederlagskravet skal følgelig rettes mod det beholdne bo, og det er muligt at lave beregninger af, hvorledes én helsøskende skal kompenseres for et misbrug til fordel for en anden helsøskende - helt uden at tænke på boslodder.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - Vederlagskrav

KW - Uskiftet bo

KW - Omstødelse

KW - Famlieformueret

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-574-2857-5

SP - 215

EP - 222

BT - Facetter

A2 - Stæger, Johan Hartmann

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

ID: 45807176