Variationer af liv i døden: Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Variationer af liv i døden : Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi. / Rubow, Cecilie; Tind Johannessen-Henry, Christine.

I: Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, Bind 12, 2010, s. 135-153.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Rubow, C & Tind Johannessen-Henry, C 2010, 'Variationer af liv i døden: Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi', Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, bind 12, s. 135-153. <http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/sygdomogsamfund/article/view/2960>

APA

Rubow, C., & Tind Johannessen-Henry, C. (2010). Variationer af liv i døden: Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi. Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund, 12, 135-153. http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/sygdomogsamfund/article/view/2960

Vancouver

Rubow C, Tind Johannessen-Henry C. Variationer af liv i døden: Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi. Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund. 2010;12:135-153.

Author

Rubow, Cecilie ; Tind Johannessen-Henry, Christine. / Variationer af liv i døden : Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi. I: Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund. 2010 ; Bind 12. s. 135-153.

Bibtex

@article{1e516ed0e0d611deba73000ea68e967b,
title = "Variationer af liv i d{\o}den: Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi",
abstract = "Mennesker som har mistet n{\ae}rtst{\aa}ende, eller som st{\aa}r i fare for at miste deres liv p{\aa} grund af sygdom, har ofte en mangfoldighed af forestillinger om livets forhold til d{\o}den. Det f{\ae}nomen at der er flere variationer af liv i d{\o}den, er omdrejningspunktet for denne artikel. Som henholdsvis antropolog og teolog [i] er vi s{\ae}rligt optagede af hvordan mennesker erfarer og formulerer flere former for transcendens, dvs. overskridende forhold mellem {\textquoteright}denne verden{\textquoteright} og {\textquoteright}den anden verden{\textquoteright}, i et samfund pr{\ae}get af is{\ae}r kristen kosmologi, vestlig videnskab, men ogs{\aa} en hel r{\ae}kke andre kosmologier. Forestillinger om liv i og efter d{\o}den vil vi se som udtryk for erfaringer af menneskelig forbundethed og adskillelse i forhold til medmennesker og verden og ad den vej fors{\o}ge at eksplicitere den polydoksi, dvs. de mangeartede former for tro, som kommer til udtryk.",
author = "Cecilie Rubow and {Tind Johannessen-Henry}, Christine",
year = "2010",
language = "Dansk",
volume = "12",
pages = "135--153",
journal = "Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund",
issn = "1604-3405",
publisher = "Medicinsk Antropologisk Forum",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Variationer af liv i døden

T2 - Transcendenser i hverdagslivets (nye) polydoksi

AU - Rubow, Cecilie

AU - Tind Johannessen-Henry, Christine

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Mennesker som har mistet nærtstående, eller som står i fare for at miste deres liv på grund af sygdom, har ofte en mangfoldighed af forestillinger om livets forhold til døden. Det fænomen at der er flere variationer af liv i døden, er omdrejningspunktet for denne artikel. Som henholdsvis antropolog og teolog [i] er vi særligt optagede af hvordan mennesker erfarer og formulerer flere former for transcendens, dvs. overskridende forhold mellem ’denne verden’ og ’den anden verden’, i et samfund præget af især kristen kosmologi, vestlig videnskab, men også en hel række andre kosmologier. Forestillinger om liv i og efter døden vil vi se som udtryk for erfaringer af menneskelig forbundethed og adskillelse i forhold til medmennesker og verden og ad den vej forsøge at eksplicitere den polydoksi, dvs. de mangeartede former for tro, som kommer til udtryk.

AB - Mennesker som har mistet nærtstående, eller som står i fare for at miste deres liv på grund af sygdom, har ofte en mangfoldighed af forestillinger om livets forhold til døden. Det fænomen at der er flere variationer af liv i døden, er omdrejningspunktet for denne artikel. Som henholdsvis antropolog og teolog [i] er vi særligt optagede af hvordan mennesker erfarer og formulerer flere former for transcendens, dvs. overskridende forhold mellem ’denne verden’ og ’den anden verden’, i et samfund præget af især kristen kosmologi, vestlig videnskab, men også en hel række andre kosmologier. Forestillinger om liv i og efter døden vil vi se som udtryk for erfaringer af menneskelig forbundethed og adskillelse i forhold til medmennesker og verden og ad den vej forsøge at eksplicitere den polydoksi, dvs. de mangeartede former for tro, som kommer til udtryk.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 12

SP - 135

EP - 153

JO - Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund

JF - Tidsskrift for forskning i sygdom og samfund

SN - 1604-3405

ER -

ID: 16096714