Selvejende institutioner: Med fokus på grundbetingelser og fonde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Selvejende institutioner : Med fokus på grundbetingelser og fonde. / Feldthusen, Rasmus Kristian; Poulsen, Martin.

I: Juristen, Nr. 5, 01.11.2012, s. 215-224.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Feldthusen, RK & Poulsen, M 2012, 'Selvejende institutioner: Med fokus på grundbetingelser og fonde', Juristen, nr. 5, s. 215-224.

APA

Feldthusen, R. K., & Poulsen, M. (2012). Selvejende institutioner: Med fokus på grundbetingelser og fonde. Juristen, (5), 215-224.

Vancouver

Feldthusen RK, Poulsen M. Selvejende institutioner: Med fokus på grundbetingelser og fonde. Juristen. 2012 nov. 1;(5):215-224.

Author

Feldthusen, Rasmus Kristian ; Poulsen, Martin. / Selvejende institutioner : Med fokus på grundbetingelser og fonde. I: Juristen. 2012 ; Nr. 5. s. 215-224.

Bibtex

@article{5b70694bbc1d4b828d8f963414c6d16a,
title = "Selvejende institutioner: Med fokus p{\aa} grundbetingelser og fonde",
abstract = "Begreberne fond og selvejende institution benyttes ofte i fl{\ae}ng, hvilket til dels er korrekt. Begrebet fond er s{\aa}ledes en delm{\ae}ngde af begrebet selvejende institution, hvilket betyder, at en fond altid er en selvejende institution. Det er dog vigtigt at holde for {\o}je, at ikke alle selvejende institutioner er fonde. Der er hverken i dansk lovgivning eller i den juridiske litteratur foretaget en sondring mellem begreberne selvejende institution og fond, ligesom der ikke findes en generel og entydig juridisk definition af begrebet selvejende institution. I artiklen bliver der foretaget en analyse af bergebet selvejende institution. Analysen tager udgangspunkt i de bagvedliggende fondsretlige grundbetingelser. Forfatterne opstiller - med udgangspunkt i de fondsretlige grundbetingelser - de grundl{\ae}ggende betingelser for at blive anerkendt som en selvejende institution. Artiklens form{\aa}l er s{\aa}ledes at skabe klarhed over begrebet selvejende institution og klarhed over forskellene mellem en selvejende institution og en fond. I artiklen p{\aa}peger forfatterne, at der lovgivningsm{\ae}ssigt b{\o}r udarbejdes en ny lovgivningsstruktur for selvejende institutioner og fonde.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, Selvejende institutioner, Fonde, Statsfinansieret selvejende institution",
author = "Feldthusen, {Rasmus Kristian} and Martin Poulsen",
year = "2012",
month = nov,
day = "1",
language = "Dansk",
pages = "215--224",
journal = "Juristen",
issn = "0107-699X",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "5",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Selvejende institutioner

T2 - Med fokus på grundbetingelser og fonde

AU - Feldthusen, Rasmus Kristian

AU - Poulsen, Martin

PY - 2012/11/1

Y1 - 2012/11/1

N2 - Begreberne fond og selvejende institution benyttes ofte i flæng, hvilket til dels er korrekt. Begrebet fond er således en delmængde af begrebet selvejende institution, hvilket betyder, at en fond altid er en selvejende institution. Det er dog vigtigt at holde for øje, at ikke alle selvejende institutioner er fonde. Der er hverken i dansk lovgivning eller i den juridiske litteratur foretaget en sondring mellem begreberne selvejende institution og fond, ligesom der ikke findes en generel og entydig juridisk definition af begrebet selvejende institution. I artiklen bliver der foretaget en analyse af bergebet selvejende institution. Analysen tager udgangspunkt i de bagvedliggende fondsretlige grundbetingelser. Forfatterne opstiller - med udgangspunkt i de fondsretlige grundbetingelser - de grundlæggende betingelser for at blive anerkendt som en selvejende institution. Artiklens formål er således at skabe klarhed over begrebet selvejende institution og klarhed over forskellene mellem en selvejende institution og en fond. I artiklen påpeger forfatterne, at der lovgivningsmæssigt bør udarbejdes en ny lovgivningsstruktur for selvejende institutioner og fonde.

AB - Begreberne fond og selvejende institution benyttes ofte i flæng, hvilket til dels er korrekt. Begrebet fond er således en delmængde af begrebet selvejende institution, hvilket betyder, at en fond altid er en selvejende institution. Det er dog vigtigt at holde for øje, at ikke alle selvejende institutioner er fonde. Der er hverken i dansk lovgivning eller i den juridiske litteratur foretaget en sondring mellem begreberne selvejende institution og fond, ligesom der ikke findes en generel og entydig juridisk definition af begrebet selvejende institution. I artiklen bliver der foretaget en analyse af bergebet selvejende institution. Analysen tager udgangspunkt i de bagvedliggende fondsretlige grundbetingelser. Forfatterne opstiller - med udgangspunkt i de fondsretlige grundbetingelser - de grundlæggende betingelser for at blive anerkendt som en selvejende institution. Artiklens formål er således at skabe klarhed over begrebet selvejende institution og klarhed over forskellene mellem en selvejende institution og en fond. I artiklen påpeger forfatterne, at der lovgivningsmæssigt bør udarbejdes en ny lovgivningsstruktur for selvejende institutioner og fonde.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - Selvejende institutioner

KW - Fonde

KW - Statsfinansieret selvejende institution

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 215

EP - 224

JO - Juristen

JF - Juristen

SN - 0107-699X

IS - 5

ER -

ID: 41777012