Partnerskaber for grøn omstilling

Publikation: Working paper

Standard

Partnerskaber for grøn omstilling. / Jyderup, Jesper Lee; Sejersen, Frank.

2023.

Publikation: Working paper

Harvard

Jyderup, JL & Sejersen, F 2023 'Partnerskaber for grøn omstilling'.

APA

Jyderup, J. L., & Sejersen, F. (2023). Partnerskaber for grøn omstilling.

Vancouver

Jyderup JL, Sejersen F. Partnerskaber for grøn omstilling. 2023 jan. 30.

Author

Jyderup, Jesper Lee ; Sejersen, Frank. / Partnerskaber for grøn omstilling. 2023.

Bibtex

@techreport{7fa77900223f4a8d8f446011eabfb1e2,
title = "Partnerskaber for gr{\o}n omstilling",
abstract = "Forventningerne til partnerskaber i den gr{\o}nne omstilling er h{\o}je. FN har ovenik{\o}bet gjort partnerskaber til det 17. verdensm{\aa}l som en global l{\o}ftestang for implementeringen af de {\o}vrige 16 verdensm{\aa}l. Nogle af disse forventninger knytter sig til, at partnerskaber kan hj{\ae}lpe med at accelerere gennemgribende omstillinger af samfundsomr{\aa}der s{\aa}som f{\o}de-vare- og energisystemer. I dette Insight Paper Nr. 2 h{\ae}fter vi os ved, at et s{\aa}dant accelerationsbidrag {\ae}ndrer spillerreglerne for partnerskaber. De forventes nu at kunne h{\ae}ve blikket og skabe st{\o}rre systemiske forandringer med konsekvenser for flere akt{\o}rer end partnerskabets egne n{\ae}rmeste. Men at h{\ae}ve sit blik og blive enige om, hvad der skal accelereres og hvor hurtigt, er vanskelige kulturelle handlinger. Med afs{\ae}t i vores forskning i partnerskaber for gr{\o}n omstilling peger vi p{\aa} kulturelle praksissers betydning for acceleration.",
author = "Jyderup, {Jesper Lee} and Frank Sejersen",
year = "2023",
month = jan,
day = "30",
language = "Dansk",
type = "WorkingPaper",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Partnerskaber for grøn omstilling

AU - Jyderup, Jesper Lee

AU - Sejersen, Frank

PY - 2023/1/30

Y1 - 2023/1/30

N2 - Forventningerne til partnerskaber i den grønne omstilling er høje. FN har ovenikøbet gjort partnerskaber til det 17. verdensmål som en global løftestang for implementeringen af de øvrige 16 verdensmål. Nogle af disse forventninger knytter sig til, at partnerskaber kan hjælpe med at accelerere gennemgribende omstillinger af samfundsområder såsom føde-vare- og energisystemer. I dette Insight Paper Nr. 2 hæfter vi os ved, at et sådant accelerationsbidrag ændrer spillerreglerne for partnerskaber. De forventes nu at kunne hæve blikket og skabe større systemiske forandringer med konsekvenser for flere aktører end partnerskabets egne nærmeste. Men at hæve sit blik og blive enige om, hvad der skal accelereres og hvor hurtigt, er vanskelige kulturelle handlinger. Med afsæt i vores forskning i partnerskaber for grøn omstilling peger vi på kulturelle praksissers betydning for acceleration.

AB - Forventningerne til partnerskaber i den grønne omstilling er høje. FN har ovenikøbet gjort partnerskaber til det 17. verdensmål som en global løftestang for implementeringen af de øvrige 16 verdensmål. Nogle af disse forventninger knytter sig til, at partnerskaber kan hjælpe med at accelerere gennemgribende omstillinger af samfundsområder såsom føde-vare- og energisystemer. I dette Insight Paper Nr. 2 hæfter vi os ved, at et sådant accelerationsbidrag ændrer spillerreglerne for partnerskaber. De forventes nu at kunne hæve blikket og skabe større systemiske forandringer med konsekvenser for flere aktører end partnerskabets egne nærmeste. Men at hæve sit blik og blive enige om, hvad der skal accelereres og hvor hurtigt, er vanskelige kulturelle handlinger. Med afsæt i vores forskning i partnerskaber for grøn omstilling peger vi på kulturelle praksissers betydning for acceleration.

M3 - Working paper

BT - Partnerskaber for grøn omstilling

ER -

ID: 334010237