Mediebegivenheden Fukushima: en introduktion til de japanske massemedier

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Standard

Mediebegivenheden Fukushima : en introduktion til de japanske massemedier. / Sejrup, Jens.

Japan i bevægelse. red. / Jørn Borup; Annette Skovsted Hansen; Anemone Platz. Aarhus : Forlaget Univers, 2016. s. 126-143.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Harvard

Sejrup, J 2016, Mediebegivenheden Fukushima: en introduktion til de japanske massemedier. i J Borup, A Skovsted Hansen & A Platz (red), Japan i bevægelse. Forlaget Univers, Aarhus, s. 126-143.

APA

Sejrup, J. (2016). Mediebegivenheden Fukushima: en introduktion til de japanske massemedier. I J. Borup, A. Skovsted Hansen, & A. Platz (red.), Japan i bevægelse (s. 126-143). Forlaget Univers.

Vancouver

Sejrup J. Mediebegivenheden Fukushima: en introduktion til de japanske massemedier. I Borup J, Skovsted Hansen A, Platz A, red., Japan i bevægelse. Aarhus: Forlaget Univers. 2016. s. 126-143

Author

Sejrup, Jens. / Mediebegivenheden Fukushima : en introduktion til de japanske massemedier. Japan i bevægelse. red. / Jørn Borup ; Annette Skovsted Hansen ; Anemone Platz. Aarhus : Forlaget Univers, 2016. s. 126-143

Bibtex

@inbook{3b8e4314f3924c6997a104633259369c,
title = "Mediebegivenheden Fukushima: en introduktion til de japanske massemedier",
abstract = "Da Fukushima-ulykken udspillede sig i dagene efter den 11. marts 2011, forbl{\o}ffede det medier i resten af verden, hvordan de japanske massemedier valgte at d{\ae}kke den meget alvorlige og eskalerende begivenhed. Mens vestlige nyhedsmedier efterspurgte st{\o}rre {\aa}benhed og mere substans i de sparsomme informationer, de japanske myndigheder og TEPCO offentliggjorde, virkede de japanske aviser og det nationale TV- og radioselskab NHK (Nihon Hōsō Kyōkai) bem{\ae}rkelsesv{\ae}rdigt tilfredse med blot at citere striber af officielle talsm{\ae}nd og dele deres tvivlsomme udl{\ae}gning af situationen som “stabil” og “under kontrol”. Og mens store internationale nyhedsnetv{\ae}rk viste bekymrende billeder, forh{\o}rte sig hos atomskeptiske eksperter og lod deres korrespondenter interviewe borgere, der var personligt ber{\o}rt og fortvivlede over situationen, fastholdt de japanske medier blot myndighedernes opfordring til at bevare roen uden at give flere detaljer eller udfordre officielle kilder og udl{\ae}gninger journalistisk. De japanske medier var tydeligt uvillige til at gribe d{\ae}kningen an p{\aa} en m{\aa}de, der ville udfordre myndighedernes kommunikationsstrategi og skabe uro i befolkningen. Men det bet{\o}d, at japanerne m{\aa}tte konsultere enten udenlandske medier eller sociale netv{\ae}rkstjenester for at f{\aa} mere nuanceret viden om den meget alvorlige atomkatastrofe, der var i f{\ae}rd med at udspille sig i deres land. (Forts.)",
author = "Jens Sejrup",
year = "2016",
month = feb,
day = "24",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-91668-51-7",
pages = "126--143",
editor = "J{\o}rn Borup and {Skovsted Hansen}, Annette and Platz, {Anemone }",
booktitle = "Japan i bev{\ae}gelse",
publisher = "Forlaget Univers",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Mediebegivenheden Fukushima

T2 - en introduktion til de japanske massemedier

AU - Sejrup, Jens

PY - 2016/2/24

Y1 - 2016/2/24

N2 - Da Fukushima-ulykken udspillede sig i dagene efter den 11. marts 2011, forbløffede det medier i resten af verden, hvordan de japanske massemedier valgte at dække den meget alvorlige og eskalerende begivenhed. Mens vestlige nyhedsmedier efterspurgte større åbenhed og mere substans i de sparsomme informationer, de japanske myndigheder og TEPCO offentliggjorde, virkede de japanske aviser og det nationale TV- og radioselskab NHK (Nihon Hōsō Kyōkai) bemærkelsesværdigt tilfredse med blot at citere striber af officielle talsmænd og dele deres tvivlsomme udlægning af situationen som “stabil” og “under kontrol”. Og mens store internationale nyhedsnetværk viste bekymrende billeder, forhørte sig hos atomskeptiske eksperter og lod deres korrespondenter interviewe borgere, der var personligt berørt og fortvivlede over situationen, fastholdt de japanske medier blot myndighedernes opfordring til at bevare roen uden at give flere detaljer eller udfordre officielle kilder og udlægninger journalistisk. De japanske medier var tydeligt uvillige til at gribe dækningen an på en måde, der ville udfordre myndighedernes kommunikationsstrategi og skabe uro i befolkningen. Men det betød, at japanerne måtte konsultere enten udenlandske medier eller sociale netværkstjenester for at få mere nuanceret viden om den meget alvorlige atomkatastrofe, der var i færd med at udspille sig i deres land. (Forts.)

AB - Da Fukushima-ulykken udspillede sig i dagene efter den 11. marts 2011, forbløffede det medier i resten af verden, hvordan de japanske massemedier valgte at dække den meget alvorlige og eskalerende begivenhed. Mens vestlige nyhedsmedier efterspurgte større åbenhed og mere substans i de sparsomme informationer, de japanske myndigheder og TEPCO offentliggjorde, virkede de japanske aviser og det nationale TV- og radioselskab NHK (Nihon Hōsō Kyōkai) bemærkelsesværdigt tilfredse med blot at citere striber af officielle talsmænd og dele deres tvivlsomme udlægning af situationen som “stabil” og “under kontrol”. Og mens store internationale nyhedsnetværk viste bekymrende billeder, forhørte sig hos atomskeptiske eksperter og lod deres korrespondenter interviewe borgere, der var personligt berørt og fortvivlede over situationen, fastholdt de japanske medier blot myndighedernes opfordring til at bevare roen uden at give flere detaljer eller udfordre officielle kilder og udlægninger journalistisk. De japanske medier var tydeligt uvillige til at gribe dækningen an på en måde, der ville udfordre myndighedernes kommunikationsstrategi og skabe uro i befolkningen. Men det betød, at japanerne måtte konsultere enten udenlandske medier eller sociale netværkstjenester for at få mere nuanceret viden om den meget alvorlige atomkatastrofe, der var i færd med at udspille sig i deres land. (Forts.)

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-91668-51-7

SP - 126

EP - 143

BT - Japan i bevægelse

A2 - Borup, Jørn

A2 - Skovsted Hansen, Annette

A2 - Platz, Anemone

PB - Forlaget Univers

CY - Aarhus

ER -

ID: 155839178