I kølvandet: Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

I kølvandet : Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas. / Brichet, Nathalia Sofie; Hastrup, Frida.

I: Slagmark, Bind 75, 06.04.2017.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Brichet, NS & Hastrup, F 2017, 'I kølvandet: Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas', Slagmark, bind 75.

APA

Brichet, N. S., & Hastrup, F. (2017). I kølvandet: Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas. Slagmark, 75.

Vancouver

Brichet NS, Hastrup F. I kølvandet: Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas. Slagmark. 2017 apr 6;75.

Author

Brichet, Nathalia Sofie ; Hastrup, Frida. / I kølvandet : Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas. I: Slagmark. 2017 ; Bind 75.

Bibtex

@article{071dbacc7b87430985fffe1a6ea25009,
title = "I k{\o}lvandet: Levedygtighed og koloniale {\o}kologier ved havnen p{\aa} St. Thomas",
abstract = "I denne artikel zoomer vi ind p{\aa} havnen i Charlotte Amalie for at stille nogle tilsyneladende simple sp{\o}rgsm{\aa}l: Hvad f{\o}lger i k{\o}lvandet p{\aa} mere end 200 {\aa}rs dansk ejerskab af de Vestindiske {\o}er, som de dengang blev kaldt? Hvordan har den danske tilstedev{\ae}relse efterladt spor p{\aa} {\o}ens {\o}kologier og frembragt b{\aa}de vidunderlige og monstr{\o}se former for liv? Hvordan er {\o}en, hvor Charlotte Amalie ligger, m{\ae}rket af disse fortidige aktiviteters forgreninger? Den overordnede id{\'e} for udstillingen, s{\aa}vel som denne artikel, er, at m{\o}nstre historier og objekter fra det nutidige liv i og rundt om havnen i Charlotte Amalie, som er muliggjort af tidligere dansk tilstedev{\ae}relse og som – direkte eller indirekte – b{\ae}rer pr{\ae}g af denne.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet",
author = "Brichet, {Nathalia Sofie} and Frida Hastrup",
year = "2017",
month = "4",
day = "6",
language = "Dansk",
volume = "75",
journal = "Slagmark",
issn = "0108-8084",
publisher = "Aarhus Universitet Institut for Filosofi og Idehistorie. Afdeling for Idehistorie",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - I kølvandet

T2 - Levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas

AU - Brichet, Nathalia Sofie

AU - Hastrup, Frida

PY - 2017/4/6

Y1 - 2017/4/6

N2 - I denne artikel zoomer vi ind på havnen i Charlotte Amalie for at stille nogle tilsyneladende simple spørgsmål: Hvad følger i kølvandet på mere end 200 års dansk ejerskab af de Vestindiske øer, som de dengang blev kaldt? Hvordan har den danske tilstedeværelse efterladt spor på øens økologier og frembragt både vidunderlige og monstrøse former for liv? Hvordan er øen, hvor Charlotte Amalie ligger, mærket af disse fortidige aktiviteters forgreninger? Den overordnede idé for udstillingen, såvel som denne artikel, er, at mønstre historier og objekter fra det nutidige liv i og rundt om havnen i Charlotte Amalie, som er muliggjort af tidligere dansk tilstedeværelse og som – direkte eller indirekte – bærer præg af denne.

AB - I denne artikel zoomer vi ind på havnen i Charlotte Amalie for at stille nogle tilsyneladende simple spørgsmål: Hvad følger i kølvandet på mere end 200 års dansk ejerskab af de Vestindiske øer, som de dengang blev kaldt? Hvordan har den danske tilstedeværelse efterladt spor på øens økologier og frembragt både vidunderlige og monstrøse former for liv? Hvordan er øen, hvor Charlotte Amalie ligger, mærket af disse fortidige aktiviteters forgreninger? Den overordnede idé for udstillingen, såvel som denne artikel, er, at mønstre historier og objekter fra det nutidige liv i og rundt om havnen i Charlotte Amalie, som er muliggjort af tidligere dansk tilstedeværelse og som – direkte eller indirekte – bærer præg af denne.

KW - Det Humanistiske Fakultet

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 75

JO - Slagmark

JF - Slagmark

SN - 0108-8084

ER -

ID: 176439087