Holdninger og ønsker til Danmarks natur

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Holdninger og ønsker til Danmarks natur. / Kaae, Berit Charlotte; Madsen, Lene Møller.

Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2003. 128 s. (By- og Landsplanserien; Nr. 21).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Kaae, BC & Madsen, LM 2003, Holdninger og ønsker til Danmarks natur. By- og Landsplanserien, nr. 21, Skov & Landskab, Københavns Universitet.

APA

Kaae, B. C., & Madsen, L. M. (2003). Holdninger og ønsker til Danmarks natur. Skov & Landskab, Københavns Universitet. By- og Landsplanserien, Nr. 21

Vancouver

Kaae BC, Madsen LM. Holdninger og ønsker til Danmarks natur. Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2003. 128 s. (By- og Landsplanserien; Nr. 21).

Author

Kaae, Berit Charlotte ; Madsen, Lene Møller. / Holdninger og ønsker til Danmarks natur. Skov & Landskab, Københavns Universitet, 2003. 128 s. (By- og Landsplanserien; Nr. 21).

Bibtex

@book{595b0d3084e911df928f000ea68e967b,
title = "Holdninger og {\o}nsker til Danmarks natur",
abstract = "Projektet om befolkningens holdninger og {\o}nsker til naturen i Danmark er baseret p{\aa} en landsd{\ae}kkende sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse med 1200 besvarede sp{\o}rgeskemaer (61{\%}) gennemf{\o}rt i 2002 for Naturr{\aa}det. Projektet belyser naturens anvendelse og betydning for befolkningen, deres vurdering af en r{\ae}kke milj{\o}- og naturproblemer og {\o}nsker til {\ae}ndringer. Ligeledes afd{\ae}kker unders{\o}gelsen, hvorfra folk f{\aa}r viden om naturen og deres tillid til en r{\ae}kke naturpolitiske akt{\o}rer, samt oplevelsen af og interessen for indflydelse p{\aa} beslutningsprocesser omkring naturforhold. Unders{\o}gelsen belyser s{\aa}ledes danskernes holdninger til en r{\ae}kke aktuelle og konkrete sp{\o}rgsm{\aa}l p{\aa} den naturpolitiske dagsorden. Unders{\o}gelsens resultater bidrager samlet med ny viden om, hvad befolkningen mener om en r{\ae}kke problemer og muligheder i naturen og kan i sig selv ses som et skridt mod en {\o}get borgerinddragelse i beslutningsprocesser omkring naturforhold. Den danske naturpolitiks overordnede m{\aa}l om at v{\ae}re baseret p{\aa} et solidt folkeligt mandat skaber dog behov for at {\o}ge borgerinddragelsen gennem brug af mange andre virkemidler. P{\aa} baggrund af denne unders{\o}gelse af befolkningens holdninger og {\o}nsker til Danmarks natur kan det samlet konkluderes, at udfordringerne for naturforvaltningen fremover peger i retning af en generelt h{\o}jere prioritering af naturomr{\aa}det, en {\o}get borgerinddragelse samt en bedre og mere trov{\ae}rdig vidensformidling om natur fra bl.a. politikernes og myndighedernes side.",
author = "Kaae, {Berit Charlotte} and Madsen, {Lene M{\o}ller}",
year = "2003",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7903-155-5",
series = "By- og Landsplanserien",
publisher = "Skov & Landskab, K{\o}benhavns Universitet",
number = "21",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Holdninger og ønsker til Danmarks natur

AU - Kaae, Berit Charlotte

AU - Madsen, Lene Møller

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Projektet om befolkningens holdninger og ønsker til naturen i Danmark er baseret på en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse med 1200 besvarede spørgeskemaer (61%) gennemført i 2002 for Naturrådet. Projektet belyser naturens anvendelse og betydning for befolkningen, deres vurdering af en række miljø- og naturproblemer og ønsker til ændringer. Ligeledes afdækker undersøgelsen, hvorfra folk får viden om naturen og deres tillid til en række naturpolitiske aktører, samt oplevelsen af og interessen for indflydelse på beslutningsprocesser omkring naturforhold. Undersøgelsen belyser således danskernes holdninger til en række aktuelle og konkrete spørgsmål på den naturpolitiske dagsorden. Undersøgelsens resultater bidrager samlet med ny viden om, hvad befolkningen mener om en række problemer og muligheder i naturen og kan i sig selv ses som et skridt mod en øget borgerinddragelse i beslutningsprocesser omkring naturforhold. Den danske naturpolitiks overordnede mål om at være baseret på et solidt folkeligt mandat skaber dog behov for at øge borgerinddragelsen gennem brug af mange andre virkemidler. På baggrund af denne undersøgelse af befolkningens holdninger og ønsker til Danmarks natur kan det samlet konkluderes, at udfordringerne for naturforvaltningen fremover peger i retning af en generelt højere prioritering af naturområdet, en øget borgerinddragelse samt en bedre og mere troværdig vidensformidling om natur fra bl.a. politikernes og myndighedernes side.

AB - Projektet om befolkningens holdninger og ønsker til naturen i Danmark er baseret på en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse med 1200 besvarede spørgeskemaer (61%) gennemført i 2002 for Naturrådet. Projektet belyser naturens anvendelse og betydning for befolkningen, deres vurdering af en række miljø- og naturproblemer og ønsker til ændringer. Ligeledes afdækker undersøgelsen, hvorfra folk får viden om naturen og deres tillid til en række naturpolitiske aktører, samt oplevelsen af og interessen for indflydelse på beslutningsprocesser omkring naturforhold. Undersøgelsen belyser således danskernes holdninger til en række aktuelle og konkrete spørgsmål på den naturpolitiske dagsorden. Undersøgelsens resultater bidrager samlet med ny viden om, hvad befolkningen mener om en række problemer og muligheder i naturen og kan i sig selv ses som et skridt mod en øget borgerinddragelse i beslutningsprocesser omkring naturforhold. Den danske naturpolitiks overordnede mål om at være baseret på et solidt folkeligt mandat skaber dog behov for at øge borgerinddragelsen gennem brug af mange andre virkemidler. På baggrund af denne undersøgelse af befolkningens holdninger og ønsker til Danmarks natur kan det samlet konkluderes, at udfordringerne for naturforvaltningen fremover peger i retning af en generelt højere prioritering af naturområdet, en øget borgerinddragelse samt en bedre og mere troværdig vidensformidling om natur fra bl.a. politikernes og myndighedernes side.

M3 - Rapport

SN - 978-87-7903-155-5

T3 - By- og Landsplanserien

BT - Holdninger og ønsker til Danmarks natur

PB - Skov & Landskab, Københavns Universitet

ER -

ID: 20613334