En definitionssandhed med modifikationer: kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

En definitionssandhed med modifikationer : kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb. / Holtermann, Jakob v. H.; Olsen, Henrik Palmer.

I: Ugeskrift for Retsvæsen, Den litterære Afdeling, Bind 147, Nr. 34, 2013, s. 301-309.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Holtermann, JVH & Olsen, HP 2013, 'En definitionssandhed med modifikationer: kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb', Ugeskrift for Retsvæsen, Den litterære Afdeling, bind 147, nr. 34, s. 301-309.

APA

Holtermann, J. V. H., & Olsen, H. P. (2013). En definitionssandhed med modifikationer: kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb. Ugeskrift for Retsvæsen, Den litterære Afdeling, 147(34), 301-309.

Vancouver

Holtermann JVH, Olsen HP. En definitionssandhed med modifikationer: kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb. Ugeskrift for Retsvæsen, Den litterære Afdeling. 2013;147(34):301-309.

Author

Holtermann, Jakob v. H. ; Olsen, Henrik Palmer. / En definitionssandhed med modifikationer : kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb. I: Ugeskrift for Retsvæsen, Den litterære Afdeling. 2013 ; Bind 147, Nr. 34. s. 301-309.

Bibtex

@article{ac961d43ab34458daa7fa6e815189c61,
title = "En definitionssandhed med modifikationer: kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb",
abstract = "Denne artikel indg{\aa}r i den debat om retskildebegrebet, der tidligere har v{\ae}ret rejst af Jens Ravnkilde. Forfatterne p{\aa}viser flere svagheder i Ravnkildes argumentation, herunder at han ignorerer hele den internationale diskussion p{\aa} omr{\aa}det, samtidig med at han baserer sit eget angiveligt nyudviklede retskildebegreb p{\aa} en velkendt 50 {\aa}r gammel position. Derudover er de krav til en retskildedefinition, som Ravnkilde opstiller, hverken element{\ae}re eller indiskutable, og ved at fremstille dem, som om de er, flytter Ravnkilde diskussionen v{\ae}k fra et mere grundl{\ae}ggende stridspunkt om karakteren af en videnskabelig retsdogmatik.",
keywords = "Det Juridiske Fakultet, retsfilosofi, retskildebegrebet, Ravnkilde, Jens, Ross, Alf, Definitioner",
author = "Holtermann, {Jakob v. H.} and Olsen, {Henrik Palmer}",
year = "2013",
language = "Dansk",
volume = "147",
pages = "301--309",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "34",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - En definitionssandhed med modifikationer

T2 - kommentar til Jens Ravnkildes retskildebegreb

AU - Holtermann, Jakob v. H.

AU - Olsen, Henrik Palmer

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Denne artikel indgår i den debat om retskildebegrebet, der tidligere har været rejst af Jens Ravnkilde. Forfatterne påviser flere svagheder i Ravnkildes argumentation, herunder at han ignorerer hele den internationale diskussion på området, samtidig med at han baserer sit eget angiveligt nyudviklede retskildebegreb på en velkendt 50 år gammel position. Derudover er de krav til en retskildedefinition, som Ravnkilde opstiller, hverken elementære eller indiskutable, og ved at fremstille dem, som om de er, flytter Ravnkilde diskussionen væk fra et mere grundlæggende stridspunkt om karakteren af en videnskabelig retsdogmatik.

AB - Denne artikel indgår i den debat om retskildebegrebet, der tidligere har været rejst af Jens Ravnkilde. Forfatterne påviser flere svagheder i Ravnkildes argumentation, herunder at han ignorerer hele den internationale diskussion på området, samtidig med at han baserer sit eget angiveligt nyudviklede retskildebegreb på en velkendt 50 år gammel position. Derudover er de krav til en retskildedefinition, som Ravnkilde opstiller, hverken elementære eller indiskutable, og ved at fremstille dem, som om de er, flytter Ravnkilde diskussionen væk fra et mere grundlæggende stridspunkt om karakteren af en videnskabelig retsdogmatik.

KW - Det Juridiske Fakultet

KW - retsfilosofi

KW - retskildebegrebet

KW - Ravnkilde, Jens

KW - Ross, Alf

KW - Definitioner

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 147

SP - 301

EP - 309

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 34

ER -

ID: 48873263