Det strafferetlige legalitetsprincip: Hjemmel og fortolkning

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Standard

Det strafferetlige legalitetsprincip : Hjemmel og fortolkning. / Baumbach, Trine.

København : Djøf Forlag, 2008. 602 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Harvard

Baumbach, T 2008, Det strafferetlige legalitetsprincip: Hjemmel og fortolkning. Djøf Forlag, København.

APA

Baumbach, T. (2008). Det strafferetlige legalitetsprincip: Hjemmel og fortolkning. København: Djøf Forlag.

Vancouver

Baumbach T. Det strafferetlige legalitetsprincip: Hjemmel og fortolkning. København: Djøf Forlag, 2008. 602 s.

Author

Baumbach, Trine. / Det strafferetlige legalitetsprincip : Hjemmel og fortolkning. København : Djøf Forlag, 2008. 602 s.

Bibtex

@book{5817de70c5d811dd9473000ea68e967b,
title = "Det strafferetlige legalitetsprincip: Hjemmel og fortolkning",
abstract = "Det strafferetlige legalitetsprincip er af central betydning for enhver, der kommer i konflikt med de normer og regler, der g{\ae}lder i samfundet. Ideen om, at handlinger ikke b{\o}r betragtes som forbrydelser og dermed ikke b{\o}r medf{\o}re straf, uden at dette allerede er bestemt ved lov, har besj{\ae}let tanken i mange hundrede {\aa}r. Imidlertid blev princippet ikke en del af dansk strafferet f{\o}r 1866-straffeloven og kom f{\o}rst ved straffeloven af 1930 til at omfatte hele strafferetten.Denne afhandling ang{\aa}r det strafferetlige legalitetsprincip, som det har fundet udtryk i straffelovens § 1. Princippet indeholder b{\aa}de hjemmelskrav og krav til den strafferetlige fortolkning. Afhandlingen analyserer de retlige implikationer af straffelovens § 1, hvad ang{\aa}r den strafferetlige normfasts{\ae}ttelse og den strafferetlige retsanvendelse.",
author = "Trine Baumbach",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-574-1934-4",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Det strafferetlige legalitetsprincip

T2 - Hjemmel og fortolkning

AU - Baumbach, Trine

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Det strafferetlige legalitetsprincip er af central betydning for enhver, der kommer i konflikt med de normer og regler, der gælder i samfundet. Ideen om, at handlinger ikke bør betragtes som forbrydelser og dermed ikke bør medføre straf, uden at dette allerede er bestemt ved lov, har besjælet tanken i mange hundrede år. Imidlertid blev princippet ikke en del af dansk strafferet før 1866-straffeloven og kom først ved straffeloven af 1930 til at omfatte hele strafferetten.Denne afhandling angår det strafferetlige legalitetsprincip, som det har fundet udtryk i straffelovens § 1. Princippet indeholder både hjemmelskrav og krav til den strafferetlige fortolkning. Afhandlingen analyserer de retlige implikationer af straffelovens § 1, hvad angår den strafferetlige normfastsættelse og den strafferetlige retsanvendelse.

AB - Det strafferetlige legalitetsprincip er af central betydning for enhver, der kommer i konflikt med de normer og regler, der gælder i samfundet. Ideen om, at handlinger ikke bør betragtes som forbrydelser og dermed ikke bør medføre straf, uden at dette allerede er bestemt ved lov, har besjælet tanken i mange hundrede år. Imidlertid blev princippet ikke en del af dansk strafferet før 1866-straffeloven og kom først ved straffeloven af 1930 til at omfatte hele strafferetten.Denne afhandling angår det strafferetlige legalitetsprincip, som det har fundet udtryk i straffelovens § 1. Princippet indeholder både hjemmelskrav og krav til den strafferetlige fortolkning. Afhandlingen analyserer de retlige implikationer af straffelovens § 1, hvad angår den strafferetlige normfastsættelse og den strafferetlige retsanvendelse.

M3 - Bog

SN - 978-87-574-1934-4

BT - Det strafferetlige legalitetsprincip

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

ID: 8995734