De svarer ikke: Fordummende uskikke i den politiske debat

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

DE SVARER IKKE handler om, hvorfor det ofte går galt, når politikere og andre debattører diskuterer med hinanden og med offentligheden.

De forplumrer eller forpasser gang på gang vigtige debatter, og medierne lader det ukritisk ske. Taberne er borgerne, der bliver hægtet af, fordi alt går op i spin – eller, med forfatterens ord: blah, blær og blame-game.

Bogen dissekerer den politiske debats uskikke med mange autentiske eksempler fra dansk politik. Politikerne taler forbi hinanden – og vælgerne – med tricks og teknikker som bl. a. vildledende talfusk, ikke-svar, fortielser, fordrejninger og ubegrundede affejninger af modargumenter, mistænkeliggørelse af modparten, bevidste misforståelser og meget mere. Det præger ikke mindst ’indvandrerdebatten’, der sættes under lup i et kapitel for sig, hvor begge fløje kritiseres.

Har man først fået øje på de mest almindelige unoder, er man bedre klædt på til at forholde sig kritisk og selvstændigt til den politiske debat – og til at forlange noget bedre.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGyldendal Akademisk
Antal sider225
ISBN (Trykt)9788702104509
StatusUdgivet - 16 feb. 2011

ID: 32486182