Byomdannelse - og kunsten at kultivere

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Standard

Byomdannelse - og kunsten at kultivere. / Braae, Ellen Marie; Riesto, Svava.

I: Landskab, Nr. 3, 2012, s. 76-77.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Harvard

Braae, EM & Riesto, S 2012, 'Byomdannelse - og kunsten at kultivere', Landskab, nr. 3, s. 76-77.

APA

Braae, E. M., & Riesto, S. (2012). Byomdannelse - og kunsten at kultivere. Landskab, (3), 76-77.

Vancouver

Braae EM, Riesto S. Byomdannelse - og kunsten at kultivere. Landskab. 2012;(3):76-77.

Author

Braae, Ellen Marie ; Riesto, Svava. / Byomdannelse - og kunsten at kultivere. I: Landskab. 2012 ; Nr. 3. s. 76-77.

Bibtex

@article{92762c783ccc4f5fb06b03d01a4853f5,
title = "Byomdannelse - og kunsten at kultivere",
abstract = "Byen er en levende organisme i bestandig forandring og byomdannelse kan betragtes som en kultivering. ‘Cultivare’ kommer fra latin og betyder at ‘pleje v{\ae}kster’. Sammen med d{\'e}t at skabe rum, er kultivering landskabsarkitekturens prim{\ae}re opgave: at kultivere alt fra planter til byrum, boligomr{\aa}der, veje og mellemrum – kort sagt det urbane landskab. Det indbefatter en s{\ae}rlig opm{\ae}rksomhed p{\aa}, hvordan s{\aa}danne omdannelser kan finde sted. Og er sammen med kortl{\ae}gning af de v{\ae}rdier, strategier og designtilgange, som er p{\aa} spil i nutidens planl{\ae}gning, omdrejningspunktet for Forskergruppen for Landskabsarkitektur og -urbanisme.",
author = "Braae, {Ellen Marie} and Svava Riesto",
year = "2012",
language = "Dansk",
pages = "76--77",
journal = "Landskab",
issn = "0023-8066",
publisher = "Arkitektens Forlag",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Byomdannelse - og kunsten at kultivere

AU - Braae, Ellen Marie

AU - Riesto, Svava

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Byen er en levende organisme i bestandig forandring og byomdannelse kan betragtes som en kultivering. ‘Cultivare’ kommer fra latin og betyder at ‘pleje vækster’. Sammen med dét at skabe rum, er kultivering landskabsarkitekturens primære opgave: at kultivere alt fra planter til byrum, boligområder, veje og mellemrum – kort sagt det urbane landskab. Det indbefatter en særlig opmærksomhed på, hvordan sådanne omdannelser kan finde sted. Og er sammen med kortlægning af de værdier, strategier og designtilgange, som er på spil i nutidens planlægning, omdrejningspunktet for Forskergruppen for Landskabsarkitektur og -urbanisme.

AB - Byen er en levende organisme i bestandig forandring og byomdannelse kan betragtes som en kultivering. ‘Cultivare’ kommer fra latin og betyder at ‘pleje vækster’. Sammen med dét at skabe rum, er kultivering landskabsarkitekturens primære opgave: at kultivere alt fra planter til byrum, boligområder, veje og mellemrum – kort sagt det urbane landskab. Det indbefatter en særlig opmærksomhed på, hvordan sådanne omdannelser kan finde sted. Og er sammen med kortlægning af de værdier, strategier og designtilgange, som er på spil i nutidens planlægning, omdrejningspunktet for Forskergruppen for Landskabsarkitektur og -urbanisme.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 76

EP - 77

JO - Landskab

JF - Landskab

SN - 0023-8066

IS - 3

ER -

ID: 41976505