Affektiv Polarisering i Danmark

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

Standard

Affektiv Polarisering i Danmark. / Hjorth, Frederik Georg; Sønderskov, Kim Mannemar; Dinesen, Peter Thisted.

I: Oekonomi og Politik, Bind 92, Nr. 3, 2019, s. 31-40.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelfagfællebedømt

Harvard

Hjorth, FG, Sønderskov, KM & Dinesen, PT 2019, 'Affektiv Polarisering i Danmark', Oekonomi og Politik, bind 92, nr. 3, s. 31-40.

APA

Hjorth, F. G., Sønderskov, K. M., & Dinesen, P. T. (2019). Affektiv Polarisering i Danmark. Oekonomi og Politik, 92(3), 31-40.

Vancouver

Hjorth FG, Sønderskov KM, Dinesen PT. Affektiv Polarisering i Danmark. Oekonomi og Politik. 2019;92(3):31-40.

Author

Hjorth, Frederik Georg ; Sønderskov, Kim Mannemar ; Dinesen, Peter Thisted. / Affektiv Polarisering i Danmark. I: Oekonomi og Politik. 2019 ; Bind 92, Nr. 3. s. 31-40.

Bibtex

@article{7347ba0f3be44c79b24d444b3ad3c8b0,
title = "Affektiv Polarisering i Danmark",
abstract = "En r{\ae}kke nyere studier af amerikansk politik demonstrerer en h{\o}j grad af ”affektiv polarisering” – dvs. en tilb{\o}jelighed for borgere til at udtrykke negative f{\o}lelser over for borgere af anden politisk observans, i s{\ae}rdeleshed tilh{\ae}ngere af andre partier. Denne artikel pr{\ae}senterer resultater fra eksperimentelle unders{\o}gelser af affektiv polarisering i Danmark i form af social distance til politiske modstandere (partipolitiske og ideologiske). Unders{\o}gelserne baserer sig p{\aa} ”listeeksperimenter”, en veletableret metode til at m{\aa}le holdninger til {\o}mt{\aa}lelige sp{\o}rgsm{\aa}l. Vi finder, at omkring hver fjerde dansker ikke ville bryde sig om at have en person af modsat politisk observans som nabo. Niveauet er h{\o}jere end et sammenligneligt m{\aa}l for social distance til indvandrere. Endelig er social distance relativt ensartet fordelt p{\aa} tv{\ae}rs af partier.",
author = "Hjorth, {Frederik Georg} and S{\o}nderskov, {Kim Mannemar} and Dinesen, {Peter Thisted}",
note = " Temanummer: Politisk polarisering i Danmark",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "92",
pages = "31--40",
journal = "Oekonomi og Politik",
issn = "0030-1906",
publisher = "Jurist- og {\O}konomforbundets Forlag",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Affektiv Polarisering i Danmark

AU - Hjorth, Frederik Georg

AU - Sønderskov, Kim Mannemar

AU - Dinesen, Peter Thisted

N1 - Temanummer: Politisk polarisering i Danmark

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - En række nyere studier af amerikansk politik demonstrerer en høj grad af ”affektiv polarisering” – dvs. en tilbøjelighed for borgere til at udtrykke negative følelser over for borgere af anden politisk observans, i særdeleshed tilhængere af andre partier. Denne artikel præsenterer resultater fra eksperimentelle undersøgelser af affektiv polarisering i Danmark i form af social distance til politiske modstandere (partipolitiske og ideologiske). Undersøgelserne baserer sig på ”listeeksperimenter”, en veletableret metode til at måle holdninger til ømtålelige spørgsmål. Vi finder, at omkring hver fjerde dansker ikke ville bryde sig om at have en person af modsat politisk observans som nabo. Niveauet er højere end et sammenligneligt mål for social distance til indvandrere. Endelig er social distance relativt ensartet fordelt på tværs af partier.

AB - En række nyere studier af amerikansk politik demonstrerer en høj grad af ”affektiv polarisering” – dvs. en tilbøjelighed for borgere til at udtrykke negative følelser over for borgere af anden politisk observans, i særdeleshed tilhængere af andre partier. Denne artikel præsenterer resultater fra eksperimentelle undersøgelser af affektiv polarisering i Danmark i form af social distance til politiske modstandere (partipolitiske og ideologiske). Undersøgelserne baserer sig på ”listeeksperimenter”, en veletableret metode til at måle holdninger til ømtålelige spørgsmål. Vi finder, at omkring hver fjerde dansker ikke ville bryde sig om at have en person af modsat politisk observans som nabo. Niveauet er højere end et sammenligneligt mål for social distance til indvandrere. Endelig er social distance relativt ensartet fordelt på tværs af partier.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 92

SP - 31

EP - 40

JO - Oekonomi og Politik

JF - Oekonomi og Politik

SN - 0030-1906

IS - 3

ER -

ID: 229561489