LIFE vil skabe ny viden om vand

Presse/medie

10/03/2009

LIFE vil skabe ny viden om vand  Vand er livsnødvendigt i biologiske processer og derfor kan man vel aldrig komme til at vide for meget om det. Det lader i hvert fald til at være indstillingen på Københavns Universitets Biovidenskabelige Fakultet, LIFE. Her har man netop ansat lektor Peter E. Holm som leder af det strategiske forskningsinitiativ ViVa (Viden om Vand).

- Jeg er blevet ansat til at styrke den internationale forskning i vand på det Biovidenskabelige Fakultet, hvor der er blevet forsket meget i vand både i forhold til kvalitet, fødevaresikkerhed og forskellige former for vandforurening. Fokus har desuden ligget på den bedste udnyttelse af vandressourcer og love og regulering af vandforbrug. Planen er at udnytte den eksisterende forskning i samarbejde med forskningsinstitutioner i andre lande, så vi kan blive endnu bedre til at udnytte og passe på vores vand, siger Peter E. Holm.

På vej til Kina

Det næste, og højtprioriterede skridt mod udlandet bliver forhåbentlig til Kina, hvor vandet på mange måder trænger til at blive undersøgt nærmere.

- Kineserne har store vandproblemer. Både i forhold til forurening og kvalitet, men ligeså meget i forhold til vandmangel i visse dele af landet og overflod i andre. Derfor håber vi stærkt at kunne etablere samarbejder med universiteter og myndigheder i Kina. Og om alt går vel får vi også danske virksomheder med i projektet, som bliver skudt i gang med en ansøgning til Videnskabsministeriet her i oktober, fortæller Peter E. Holm.

I første omgang skal fakultetet have etableret kontakter og undersøgt nøjagtig hvor det dansk-kinesiske vandsamarbejde skal udvikles.

- Når det er gjort skal foråret gå med at finde den store pose penge fra ministerierne, universiteterne og erhvervslivet. Men der er mange, der kan se mange muligheder i Kina, så der bliver stærk konkurrence, spår Peter E. Holm.

Se meget mere om vand, når FoodCulture udkommer mandag 6. oktober 2009.

Referencer

  • LIFE vil skabe ny viden om vand

    FoodCulture Web Edition

ID: 175075343