Mogens Larsen Andersen
Professor
Forskningsområder
Fysisk og kemisk stabilitet af fødevarer med fokus på mekanistisk forståelse af oxidative ændringer såsom lipid- og proteinoxidation. Undersøgelser af antioxidanter og prooxidanters virkningsmekanismer i fødevarer og modelsystemer. Forståelse af komplekse antioxidantmekanismer i forbindelse med beskyttelse af oxidationsfølsomme ingredienser og vitaminer i fødevarer. ESR-spektroskopiske undersøgelser af radikaler som reaktive intermediater i oxidative processer, og som prober til undersøgelse af molekylær mobilitet af komponenter i fødevarer, herunder mikroviskositet og faseomdannelsers indflydelse på oxidationsreaktioner. Udvikling af ESR-baserede metoder til evaluering af fødevaresystemers oxidative stabilitet og holdbarhed. Detaljerede undersøgelser af radikalprocesser i forhold til holdbarhed af øl, vin og andre drikkevarer.
Aktuelle undervisningsområder
Kursusansvarlig: Kurset "Fødevarekemi". Ph. D.-kurset "ESR spectroscopy in food research".
Øvrig undervisning: Kurserne ”Molecular Food Science”, ”Beverage Technology”, ”Brewing 1” og ”Brewing 2” .
ID: 4237838
Flest downloads
-
648
downloads
Do food bacteria use radicals to kill each other?
Publikation: Konferencebidrag › Poster › Forskning
Udgivet -
355
downloads
Enzymatic cellulose oxidation is linked to lignin by long-range electron transfer
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
218
downloads
Influence of mediators on laccase catalyzed radical formation in lignin
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet