Jette Lautrup Fredriksen

Jette Lautrup Fredriksen

Klinisk professor

Medlem af:

  • Neurologi

Professor, ovl., dr.med. Jette Frederiksens skleroseforskningsgruppe er en del af Forskerpark Glostrup og Neurologisk Klinik, RH - Glostrup. 
 
Forskningsgruppen beskæftiger sig med klinisk, epidemiologisk, immunologisk og biokemisk forskning indenfor alle stadier af multipel sklerose (MS). Særligt undersøges de forandringer, der sker i de allertidligste stadier med fokus på synsnervebetændelse, en model for et akut sygdomsangreb af MS. 
Via centralisering af patienter fra Østdanmark har klinikken landets største samling af patienter med synsnervebetændelse. Hermed er der grundlag for banebrydende forskning i årsagerne til sygdommens opståen og i nye behandlingsmuligheder.
 
Forskningsgruppen deltager i afprøvning af ny medicin eller nye måder at tage eksisterende medicin og de fleste præparater er endt med at blive markedsført. Forskningen sigter på at klarlægge basale mekanismer. Bl.a. undersøges potentielle biomarkører, der kan fortælle noget om sygdomsudviklingen hos den enkelte. Der samarbejdes lokalt med både klin. neurofys. afd., billeddiagnostisk enhed, oftalmologisk afd. samt adskillige nationale og internationale forskningsenheder.

ID: 982687