Trusler, tavshed og tale

Aktivitet: Deltagelse i arrangement eller begivenhed - typerOrganisation af og deltagelse i konference

Tanya Karoli Christensen - Arrangør

Konference om trusler fra flere vinkler, bl.a. historiske, sproglige, juridiske og psykologiske, som kaster lys over en kompleks type sproglig handling, der bevæger sig på grænsen mellem ytringsfrihed og kriminalitet.

Antallet af trusler er steget mærkbart i de senere år, ikke mindst på de sociale medier. Den frie, demokratiske dialog forstyrres ofte af trusler mod politikere, meningsdannere eller andre der ytrer sig i det offentlige rum. Men trusler bruges også i det skjulte, væk fra offentlighedens blik, hvor kun offeret og den der truer, kender til forsøget på at skræmme og dominere.

Der er behov for at vi bliver bedre til at forstå og genkende både hvordan trusler ser ud rent sprogligt, og hvilke kontekstuelle betingelser og effekter de har. På denne konference lader vi forskere og praktikere mødes for at fremlægge og diskutere trusler fra flere vinkler, bl.a. historiske, sproglige, juridiske og psykologiske, og på den måde kaste lys over en kompleks type sproglig handling der bevæger sig på grænsen mellem ytringsfrihed og kriminalitet.
14 jan. 202115 jan. 2021

Konference

KonferenceTrusler, tavshed og tale
AfholdelsesstedOnline
LandDanmark
Periode14/01/202115/01/2021
Internetadresse

ID: 256159317