Tillidsrepræsentanter i industrien: udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder

Publikation: Working paperForskning

Standard

Tillidsrepræsentanter i industrien : udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder. / Ilsøe, Anna.

Kbh. : Museum Tusculanum, 2008.

Publikation: Working paperForskning

Harvard

Ilsøe, A 2008 'Tillidsrepræsentanter i industrien: udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder' Museum Tusculanum, Kbh.

APA

Ilsøe, A. (2008). Tillidsrepræsentanter i industrien: udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder. Kbh.: Museum Tusculanum.

Vancouver

Ilsøe A. Tillidsrepræsentanter i industrien: udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder. Kbh.: Museum Tusculanum. 2008.

Author

Ilsøe, Anna. / Tillidsrepræsentanter i industrien : udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder. Kbh. : Museum Tusculanum, 2008.

Bibtex

@techreport{4489c4c00a5d11df825d000ea68e967b,
title = "Tillidsrepr{\ae}sentanter i industrien: udbredelsen af tillidsrepr{\ae}sentanter p{\aa} overenskomstd{\ae}kkede danske produktionsvirksomheder",
abstract = "I takt med decentraliseringen af overenskomster og aftaler p{\aa} det danske ar-bejdsmarked er der udviklet en stigende opm{\ae}rksomhed omkring kollektiv medarbejderrepr{\ae}sentation p{\aa} virksomhedsniveau, herunder is{\ae}r udbredelsen af tillidsrepr{\ae}sentanter. P{\aa} baggrund af en telefonsurvey blandt 546 overens-komstd{\ae}kkede produktionsvirksomheder i industrien, dokumenteres det i dette notat, at udbredelsen af tillidsrepr{\ae}sentanter for denne gruppe virksomheder i Danmark er h{\o}j i international sammenligning. 77 {\%} af de virksomheder, vi kom i kontakt med, havde en eller flere tillidsrepr{\ae}sentanter og opfyldte dermed foruds{\ae}tningen for at forhandle lokalaftaler. Der er imidlertid tale om en betydelig variation i tillidsrepr{\ae}sentantd{\ae}kningen mellem sm{\aa} og store virksomheder. Blandt de store virksomheder (100 ansatte eller flere) havde hele 93 procent af virksomhederne en tillidsrepr{\ae}sentant, mens dette kun gjaldt 60 procent af de sm{\aa} virksomheder (20-49 ansatte). De mellemstore virksomheder (50-99 ansatte) l{\aa} med 80 procent meget t{\ae}t p{\aa} den gennemsnitlige d{\ae}kning. Til trods for den lavere d{\ae}kning blandt de mindre virksomheder ser det ud til netop at v{\ae}re udbredelsen af tillidsrepr{\ae}sentanter i denne gruppe, der tr{\ae}kker Danmark langt op over niveauet i andre europ{\ae}iske lande. I en r{\ae}kke af de lande, vi normalt sammenligner os med, er det de f{\ae}rreste virksomheder med under 50 ansatte, der har en medarbejderrepr{\ae}sentant med egentlig forhandlingskompetence.",
author = "Anna Ils{\o}e",
year = "2008",
language = "Dansk",
isbn = "9788791833298",
publisher = "Museum Tusculanum",
type = "WorkingPaper",
institution = "Museum Tusculanum",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Tillidsrepræsentanter i industrien

T2 - udbredelsen af tillidsrepræsentanter på overenskomstdækkede danske produktionsvirksomheder

AU - Ilsøe, Anna

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - I takt med decentraliseringen af overenskomster og aftaler på det danske ar-bejdsmarked er der udviklet en stigende opmærksomhed omkring kollektiv medarbejderrepræsentation på virksomhedsniveau, herunder især udbredelsen af tillidsrepræsentanter. På baggrund af en telefonsurvey blandt 546 overens-komstdækkede produktionsvirksomheder i industrien, dokumenteres det i dette notat, at udbredelsen af tillidsrepræsentanter for denne gruppe virksomheder i Danmark er høj i international sammenligning. 77 % af de virksomheder, vi kom i kontakt med, havde en eller flere tillidsrepræsentanter og opfyldte dermed forudsætningen for at forhandle lokalaftaler. Der er imidlertid tale om en betydelig variation i tillidsrepræsentantdækningen mellem små og store virksomheder. Blandt de store virksomheder (100 ansatte eller flere) havde hele 93 procent af virksomhederne en tillidsrepræsentant, mens dette kun gjaldt 60 procent af de små virksomheder (20-49 ansatte). De mellemstore virksomheder (50-99 ansatte) lå med 80 procent meget tæt på den gennemsnitlige dækning. Til trods for den lavere dækning blandt de mindre virksomheder ser det ud til netop at være udbredelsen af tillidsrepræsentanter i denne gruppe, der trækker Danmark langt op over niveauet i andre europæiske lande. I en række af de lande, vi normalt sammenligner os med, er det de færreste virksomheder med under 50 ansatte, der har en medarbejderrepræsentant med egentlig forhandlingskompetence.

AB - I takt med decentraliseringen af overenskomster og aftaler på det danske ar-bejdsmarked er der udviklet en stigende opmærksomhed omkring kollektiv medarbejderrepræsentation på virksomhedsniveau, herunder især udbredelsen af tillidsrepræsentanter. På baggrund af en telefonsurvey blandt 546 overens-komstdækkede produktionsvirksomheder i industrien, dokumenteres det i dette notat, at udbredelsen af tillidsrepræsentanter for denne gruppe virksomheder i Danmark er høj i international sammenligning. 77 % af de virksomheder, vi kom i kontakt med, havde en eller flere tillidsrepræsentanter og opfyldte dermed forudsætningen for at forhandle lokalaftaler. Der er imidlertid tale om en betydelig variation i tillidsrepræsentantdækningen mellem små og store virksomheder. Blandt de store virksomheder (100 ansatte eller flere) havde hele 93 procent af virksomhederne en tillidsrepræsentant, mens dette kun gjaldt 60 procent af de små virksomheder (20-49 ansatte). De mellemstore virksomheder (50-99 ansatte) lå med 80 procent meget tæt på den gennemsnitlige dækning. Til trods for den lavere dækning blandt de mindre virksomheder ser det ud til netop at være udbredelsen af tillidsrepræsentanter i denne gruppe, der trækker Danmark langt op over niveauet i andre europæiske lande. I en række af de lande, vi normalt sammenligner os med, er det de færreste virksomheder med under 50 ansatte, der har en medarbejderrepræsentant med egentlig forhandlingskompetence.

M3 - Working paper

SN - 9788791833298

BT - Tillidsrepræsentanter i industrien

PB - Museum Tusculanum

CY - Kbh.

ER -

ID: 17239691