FAKE NEWS: Når virkeligheden taber

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Standard

FAKE NEWS : Når virkeligheden taber. / Hendricks, Vincent Fella; Vestergaard, Mads.

København : Gyldendal, 2017. 160 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Harvard

Hendricks, VF & Vestergaard, M 2017, FAKE NEWS: Når virkeligheden taber. Gyldendal, København.

APA

Hendricks, V. F., & Vestergaard, M. (2017). FAKE NEWS: Når virkeligheden taber. København: Gyldendal.

Vancouver

Hendricks VF, Vestergaard M. FAKE NEWS: Når virkeligheden taber. København: Gyldendal, 2017. 160 s.

Author

Hendricks, Vincent Fella ; Vestergaard, Mads. / FAKE NEWS : Når virkeligheden taber. København : Gyldendal, 2017. 160 s.

Bibtex

@book{e0f0b17b1de546818ed73c0b830f4097,
title = "FAKE NEWS: N{\aa}r virkeligheden taber",
abstract = "Politik og medier oversv{\o}mmes af fordrejninger, fortielser, forglemmelser og forvanskninger af sandheden. Vi invaderes af populistiske fort{\ae}llinger, “alternative kendsgerninger” og “fake news”. Det er nu et faktum, at misinformation er noget man aktivt m{\aa} forholde sig til som politiker, som journalist og som borger. Men hvordan?Det handler om at f{\aa} opm{\ae}rksomhed. Omtale i {\ae}teren og trafik p{\aa} de sociale medier. I informationstidsalderen er opm{\ae}rksomhed en dyrebar ressource. Omtale og trafik er penge, magt og politisk indflydelse, selv hvis det er p{\aa} bekostning af sandhed, fakta og de alt for virkelige udfordringer, vi st{\aa}r over for.FAKE NEWS giver et f{\o}rste sammenh{\ae}ngende billede af hvordan opm{\ae}rksomheds{\o}konomien kan ende i det postfaktuelle demokrati: Eventyrlige fort{\ae}llinger erstatter kendsgerninger som grundlag for politisk meningsdannelse, debat og lovgivning. Et monster, som de f{\ae}rreste vil have, men som har vist sit ansigt p{\aa} det seneste og som bliver fodret af politikere, journalister og borgere. F{\o}rste skridt til at stoppe med at fodre monsteret og d{\ae}mme op for den udvikling, er at forst{\aa}, hvad der for{\aa}rsager den. Det fors{\o}ger denne bog at bidrage til.",
author = "Hendricks, {Vincent Fella} and Mads Vestergaard",
year = "2017",
month = "8",
day = "14",
language = "Dansk",
isbn = "9788702247268",
publisher = "Gyldendal",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - FAKE NEWS

T2 - Når virkeligheden taber

AU - Hendricks, Vincent Fella

AU - Vestergaard, Mads

PY - 2017/8/14

Y1 - 2017/8/14

N2 - Politik og medier oversvømmes af fordrejninger, fortielser, forglemmelser og forvanskninger af sandheden. Vi invaderes af populistiske fortællinger, “alternative kendsgerninger” og “fake news”. Det er nu et faktum, at misinformation er noget man aktivt må forholde sig til som politiker, som journalist og som borger. Men hvordan?Det handler om at få opmærksomhed. Omtale i æteren og trafik på de sociale medier. I informationstidsalderen er opmærksomhed en dyrebar ressource. Omtale og trafik er penge, magt og politisk indflydelse, selv hvis det er på bekostning af sandhed, fakta og de alt for virkelige udfordringer, vi står over for.FAKE NEWS giver et første sammenhængende billede af hvordan opmærksomhedsøkonomien kan ende i det postfaktuelle demokrati: Eventyrlige fortællinger erstatter kendsgerninger som grundlag for politisk meningsdannelse, debat og lovgivning. Et monster, som de færreste vil have, men som har vist sit ansigt på det seneste og som bliver fodret af politikere, journalister og borgere. Første skridt til at stoppe med at fodre monsteret og dæmme op for den udvikling, er at forstå, hvad der forårsager den. Det forsøger denne bog at bidrage til.

AB - Politik og medier oversvømmes af fordrejninger, fortielser, forglemmelser og forvanskninger af sandheden. Vi invaderes af populistiske fortællinger, “alternative kendsgerninger” og “fake news”. Det er nu et faktum, at misinformation er noget man aktivt må forholde sig til som politiker, som journalist og som borger. Men hvordan?Det handler om at få opmærksomhed. Omtale i æteren og trafik på de sociale medier. I informationstidsalderen er opmærksomhed en dyrebar ressource. Omtale og trafik er penge, magt og politisk indflydelse, selv hvis det er på bekostning af sandhed, fakta og de alt for virkelige udfordringer, vi står over for.FAKE NEWS giver et første sammenhængende billede af hvordan opmærksomhedsøkonomien kan ende i det postfaktuelle demokrati: Eventyrlige fortællinger erstatter kendsgerninger som grundlag for politisk meningsdannelse, debat og lovgivning. Et monster, som de færreste vil have, men som har vist sit ansigt på det seneste og som bliver fodret af politikere, journalister og borgere. Første skridt til at stoppe med at fodre monsteret og dæmme op for den udvikling, er at forstå, hvad der forårsager den. Det forsøger denne bog at bidrage til.

M3 - Bog

SN - 9788702247268

BT - FAKE NEWS

PB - Gyldendal

CY - København

ER -

ID: 179586339