Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Standard

Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner. / Hansen, Kasper Møller.

Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. 136 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningfagfællebedømt

Harvard

Hansen, KM 2010, Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner. University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, bind 388, bind 388, Syddansk Universitetsforlag, Odense.

APA

Hansen, K. M. (2010). Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner. Odense: Syddansk Universitetsforlag. University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind. 388

Vancouver

Hansen KM. Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner. Odense: Syddansk Universitetsforlag, 2010. 136 s. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 388).

Author

Hansen, Kasper Møller. / Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. 136 s. (University of Southern Denmark Studies in History and Social Sciences, Bind 388).

Bibtex

@book{a8cee500e0b411deba73000ea68e967b,
title = "Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner",
abstract = "Bogen stiller de ofte oversete sp{\o}rgsm{\aa}l: Hvorfor skal en kommune eller region have borgerinddragelse, og hvad er form{\aa}lene med borgerinddragelse? Bogen giver svarene ved at diskutere de forskellige form{\aa}l med borgerinddragelse, men ogs{\aa} ved at analysere de demokratiske ulemper, som kan v{\ae}re forbundet hermed. Omdrejningspunktet i analyserne er tre sp{\o}rgsm{\aa}l til organiseringen af borgerinddragelse: Hvem skal deltage i borgerinddragelse, hvordan skal dialogen foreg{\aa}, og hvordan kan deltagernes input kobles til den politiske proces? Svarene p{\aa} disse centrale sp{\o}rgsm{\aa}l udmunder i konkrete forslag til, hvordan borgerinddragelse kan organiseres og tilrettel{\ae}gges, s{\aa} inddragelsens form{\aa}l tilgodeses bedst muligt. Disse valgmuligheder er med til at g{\o}re l{\ae}seren i stand til at svare p{\aa} sp{\o}rgsm{\aa}let: Hvordan borgerinddragelse?Borgerinddragelsesprojekter iv{\ae}rks{\ae}ttes l{\o}bende i landets kommuner og regioner, men erfaringer fra projekterne bliver sj{\ae}ldent samlet og formidlet videre. For at komme helt t{\ae}t p{\aa} borgerinddragelsen analyseres de kommunale demokratistrategier, og erfaringer fra fire vidt forskellige inddragelsesprocesser pr{\ae}senteres. Herunder erfaringerne fra stort anlagte borgerm{\o}der, de sm{\aa}, mere traditionelle borgerm{\o}der og endelig fra brugen af elektroniske borgerpaneler.Kasper M{\o}ller Hansen, er ph.d. og professor ved Institut for Statskundskab, K{\o}benhavns Universitet. Et af hans forskningsomr{\aa}der er deliberativt demokrati, hvor borgerinddragelsen st{\aa}r som et centralt redskab. Han har siden 1998 arbejdet med borgerinddragelsesformer p{\aa} lokalt, regionalt og nationalt plan og er en flittigt brugt kommentator i nyhedsmedierne.",
author = "Hansen, {Kasper M{\o}ller}",
year = "2010",
language = "Dansk",
isbn = "9788776744359",
volume = "388",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner

AU - Hansen, Kasper Møller

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Bogen stiller de ofte oversete spørgsmål: Hvorfor skal en kommune eller region have borgerinddragelse, og hvad er formålene med borgerinddragelse? Bogen giver svarene ved at diskutere de forskellige formål med borgerinddragelse, men også ved at analysere de demokratiske ulemper, som kan være forbundet hermed. Omdrejningspunktet i analyserne er tre spørgsmål til organiseringen af borgerinddragelse: Hvem skal deltage i borgerinddragelse, hvordan skal dialogen foregå, og hvordan kan deltagernes input kobles til den politiske proces? Svarene på disse centrale spørgsmål udmunder i konkrete forslag til, hvordan borgerinddragelse kan organiseres og tilrettelægges, så inddragelsens formål tilgodeses bedst muligt. Disse valgmuligheder er med til at gøre læseren i stand til at svare på spørgsmålet: Hvordan borgerinddragelse?Borgerinddragelsesprojekter iværksættes løbende i landets kommuner og regioner, men erfaringer fra projekterne bliver sjældent samlet og formidlet videre. For at komme helt tæt på borgerinddragelsen analyseres de kommunale demokratistrategier, og erfaringer fra fire vidt forskellige inddragelsesprocesser præsenteres. Herunder erfaringerne fra stort anlagte borgermøder, de små, mere traditionelle borgermøder og endelig fra brugen af elektroniske borgerpaneler.Kasper Møller Hansen, er ph.d. og professor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Et af hans forskningsområder er deliberativt demokrati, hvor borgerinddragelsen står som et centralt redskab. Han har siden 1998 arbejdet med borgerinddragelsesformer på lokalt, regionalt og nationalt plan og er en flittigt brugt kommentator i nyhedsmedierne.

AB - Bogen stiller de ofte oversete spørgsmål: Hvorfor skal en kommune eller region have borgerinddragelse, og hvad er formålene med borgerinddragelse? Bogen giver svarene ved at diskutere de forskellige formål med borgerinddragelse, men også ved at analysere de demokratiske ulemper, som kan være forbundet hermed. Omdrejningspunktet i analyserne er tre spørgsmål til organiseringen af borgerinddragelse: Hvem skal deltage i borgerinddragelse, hvordan skal dialogen foregå, og hvordan kan deltagernes input kobles til den politiske proces? Svarene på disse centrale spørgsmål udmunder i konkrete forslag til, hvordan borgerinddragelse kan organiseres og tilrettelægges, så inddragelsens formål tilgodeses bedst muligt. Disse valgmuligheder er med til at gøre læseren i stand til at svare på spørgsmålet: Hvordan borgerinddragelse?Borgerinddragelsesprojekter iværksættes løbende i landets kommuner og regioner, men erfaringer fra projekterne bliver sjældent samlet og formidlet videre. For at komme helt tæt på borgerinddragelsen analyseres de kommunale demokratistrategier, og erfaringer fra fire vidt forskellige inddragelsesprocesser præsenteres. Herunder erfaringerne fra stort anlagte borgermøder, de små, mere traditionelle borgermøder og endelig fra brugen af elektroniske borgerpaneler.Kasper Møller Hansen, er ph.d. og professor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Et af hans forskningsområder er deliberativt demokrati, hvor borgerinddragelsen står som et centralt redskab. Han har siden 1998 arbejdet med borgerinddragelsesformer på lokalt, regionalt og nationalt plan og er en flittigt brugt kommentator i nyhedsmedierne.

M3 - Bog

SN - 9788776744359

VL - 388

BT - Borgerinddragelse. Et studie af borgerinddragelse i regioner og kommuner

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

ER -

ID: 16094993