Find en forsker – Københavns Universitet

Richard Ipsen

Richard Ipsen

Professor

Mit forskningsfelt er baseret på at forstå, hvordan molekylære egenskaber og interaktioner bestemmeer den endelige kvalitet af et produkt. Mit fokus er på teksturen og mikrostrukturen af mejeriprodukter.

Primære forskningsområder

  • Funktionalitet af mælkeprotein
  • Ændring af de funktionelle egenskaber ved hjælp af enzymatiske eller andre behandlinger
  • Geleringsegenskaber og grænsefladeegenskaber
  • Reologi og mikrostruktur af mejeriprodukter
  • Interaktioner mellem mælkeproteiner og exopolysaccharider (EPS)
  • Interaktioner mellem mælkeproteiner og andre proteiner i fødevaren
  • Funktionalitet af ost (smeltning)
  • Hvordan struktur af maden påvirker mæthed

Undervisnings- og vejledningsområder

Kursus ansvarlig for følgende kurser:

  • Dairy Product Technology 1

Desuden er involveret i:

  • Milk processing
  • Fødevaregrundkursus
  • Råvarekvalitet
  • Dyrs ernæring og præstation


Vejledning af > 100 B Sc og M Sc projekter, næsten alle i samarbejde med industrien.
Vejledning af ph.d.-studerende: 15 i alt, 4 på nuværende tidspunkt, medvejledning af 8 ph.d.-studerende (3 i øjeblikket)
Deltagelse og håndtering af skræddersyede kurser til industrien

ID: 4231815