Henrik Egelyng
Lektor
Sektion for Global Udvikling
1958 Frb. C
Ph.d. Samfundsvidenskab (1995) and Cand. comm m. Internationale Udviklingsstudier (1988). Naturvidenskabelig basiseksamen (1983).
Henrik Egelyng forsker og underviser tværvidenskabeligt indenfor institutionel - økologisk og naturressource – økonomi og i samspillet mellem samfund og naturgrundlag. Konkret forsker Henrik i institutionelle spilleregler for økologisk effektivitet i Norske værdikæder i fiskeri- og landbrugs-sektoren (CYCLE), og institutionelle forudsætninger for værdiskabelse i fødevaresektorn i Afrika (VALOR), EU og Norden. Tjenesterejser i mere end 25 lande, som teamleder / medlem af missionteams, og bidrag som oplægsholder på internationale konferencer og workshops, har givet Henrik international erfaring i form af samarbejde med individer fra forskellige kulturer og fagområder. Han har også en lang ´track record´ som forfatter og gransker af forskningsansøgninger og manuskripter, samt evaluering og monitering af forsknings- og udviklingsprojekter. Henrik har opnået anerkendelse for sin innovative tilgang til udviklingsforskning, og tror på værdien af at tænke ud af kasser og forfølge win-win-løsninger, herunder via innovativ anvendelse af økonomiske instrumenter til at opnå inklusiv grøn omstilling og vækst.
Undervisnings- og vejledningsområder
Undervisning
Kursusleder for Organic and Regional Food Systems (2017), Organic Food Systems (februar-april 2016).
Underviste i studieåret 2015/2014 og 2014/2013 som gæstelærer ved kurset Food Industry: Structure and Economics og Global Environmental Governance.
Supervision
M.Sc theses: Tuuli Orasma (FI), Erzila Charizi (GR), Klaudia Lestyánszka (SK), Thomas Mark Freivald Nielsen (UK), Nanna B.D. Olesen (DK), Christina Hedegård Hyttel (DK), Bettina Aagaard Vester (Internship, DK), Marie Heering Fredskild og Pablo Rodriguez de Castro (Spain) samt (co-supervision); Ph.d. studerende J.P.B. Lillesøe, Fredah Maina, Gervase Kuwaaboong, og Innocensia John samt Ph.d. Liu, Yuexian (China), og M.Sc Elsebeth Dam Nordlund (DK).
Udvalgte publikationer
- Udgivet
Milliarder til forskel: fra lokal mad til beskyttet geografisk oprindelse
Egelyng, H. & Hansen, H. O., 2013, I : Tidsskrift for Landoekonomi. 199, 2, s. 39-51 13 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning
- Udgivet
African food origins and protected geographical indications
Egelyng, H., 2015, Alternative approaches to food security in Asia: what are the effects and at what costs?. s. 4 1 s.Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Konferenceabstrakt i proceedings › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Global studies in a material world: how far can natural & social sciences integrate?
Egelyng, H., 2014, Improving University Science Teaching and Learning: Pedagogical Projects 2014. Department of Science Education, University of Copenhagen, s. 43-58 16 s. (Improving University Science Teaching and Learning - Pedagogical Projects; Nr. 1-2, Bind 7).Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Forskning
Comparative institutional analysis of certified organic agriculture conditions in Brazil and China
Egelyng, H., Abreau, L. S. D., Li, L. & Fonseca, M. F., 2013, Organic Agriculture for Sustainable Livelihoods. Halberg, N. & Muller, A. (red.). Routledge, s. 204-222 19 s. (Earthscan Food and Agriculture).Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til bog/antologi › Forskning › fagfællebedømt
Evolution of Capacity for Institutionalized Management of Intellectual Property at International Agricultural Research Centres: A Strategic Case Study
Egelyng, H., 2005, I : AgBioforum.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Managing agricultural biotechnology for sustainable development: the case of semi-arid India
Egelyng, H., 2000, I : International Journal of Bio Technology. 2, 4Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Why institutional environments for agroforestry seed system matters
Lillesø, J-P. B., Harwood, C., Derero, A., Graudal, L., Roshetko, J. M., Kindt, R., Moestrup, S., Omondi, W. O., Holtne, N., Mbora, A., van Breugel, P., Dawson, I. K., Jamnadass, R. & Egelyng, H., 2018, I : Development Policy Review. 36, Supplement S1, s. O89-O112 24 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
- Udgivet
Upcycling food for planet earth: towards total utilization of co-streams
Egelyng, H., Romsdal, A., Slizyte, R., Carvajal, A., Jouvenot, L., Hebrok, M., Honkapää, K., Wold, J. P., Seljåsen, R. & Aursand, M., 2015.Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning › fagfællebedømt
ID: 45243259
Flest downloads
-
486
downloads
Tanzanian food origins and protected Geographical Indications (GI)
Publikation: Konferencebidrag › Poster › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
212
downloads
Reducing food security conflicts through protection of potential agricultural geographical indications in Kenya
Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
81
downloads
Why institutional environments for agroforestry seed system matters
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet