Styrkeområder – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forskning > Styrkeområder

Hver dag træffes der tusindvis af beslutninger om indretningen af samfundet og dets institutioner. Hver eneste af den slags beslutninger involverer synet på mennesket.

Vores sundhed er udfordret af en livsstil, der skaber sygdomme, og de globale sundhedsproblemer er massive. Forskningen leder efter det lange og sunde liv med høj livskvalitet.

Jordens befolkning vokser og bliver ældre. Det betyder, at der bliver flere sygdomme at behandle, og det udfordrer verdens sundhedssystemer og den farmaceutiske industri.

Fremtidens behov for sikker fødevareforsyning og et øget fokus på forebyggelse af livsstilssygdomme stiller voksende krav til produktion af sunde, sikre og velsmagende fødevarer.

Mad og energi nok til alle i fremtiden kræver udvikling af klimatilpassede planter, en større produktion af plantebiomasse og udvikling af bioteknologibaserede produktionssystemer.

Stigende forbrug, klimaændringer, knaphed af ressourcer og uoprettelige skader på økosystemer kan føre til samfundsmæssige uligheder og sikkerhedspolitiske konflikter.

Vand er grundlaget for alt liv her på jorden, og behovet for vand stiger støt i takt med den hastigt voksende verdensbefolkning.

Internationale konflikter har afgørende betydning for verdens vækst og velstand samt mulighederne for stabilt og fredeligt samarbejde.

Digital teknologi giver helt nye muligheder. It-værktøjer er derfor en vigtig brik i løsningen af fremtidens udfordringer indenfor fx sundhed og klima.

.


Biologisk produktion

Digitale relationer

Fødevarer

Internationale konflikter

Klima og bæredygtighed

Nye lægemidler

Selvet

Sundhed og livsstil

Vand

Interdisiplinære stjerneprogrammer

Grundforskningscentre

ERC Grants

Forskningstemaer

Eliteforskere