Forskningsnyheder – Københavns Universitet

Forskning > Forskningsnyheder

Forskningsnyheder

Nedenstående er et udvalg af de seneste forskningsnyheder fra Københavns Universitet. Du kan finde alle nyheder fra universitetet på Nyhedsportalen.

• 20.02.2017

Dansk-cambodiansk skovprojekt vinder førstepris i USA

Et dansk-cambodiansk skovprojekt har vundet den fornemme pris ”The International Society for Tropical Foresters (ISTF) Innovation Prize 2017”, som uddeles af det anerkendte Yale University i USA. De cambodianske »

• 16.02.2017

Ny universitetscampus på Amager er komplet

6.000 studerende på Københavns Universitet har netop indtaget splinternye bygninger på Søndre Campus på Amager. Campusområdet rummer nu tre fakulteter, Det Teologiske, Det Juridiske, og Det Humanistiske Fakultet, og »

• 07.02.2017

Større livsstilsændringer kan godt begynde med små skridt

En ny ph.d.-afhandling viser, hvordan man ved hjælp af konkrete genstande, fællesskaber og en ny kropsforståelse gradvist kan ændre hverdagsvaner og gøre ’projekt ny livsstil’ overkommeligt – nærmest ’let’ – uden at »

• 02.02.2017

Verdenskendt klimaekspert bliver ny professor

Jens Hesselbjerg Christensen tiltræder som ny professor på Niels Bohr Institutet, NBI, på Københavns Universitet den 1. marts. Som internationalt anerkendt ekspert og en af hovedforfatterne til FNs klimarapport vil Jens »

• 01.02.2017

Hvornår opnås den bedste natur i nye søer?

I de sidste 30 år er der skabt omkring 50 nye større søer i Danmark for at forbedre naturen og mindske forureningen af nedstrøms fjorde. De nye søer har beriget landskabet og de rekreative muligheder. Men deres »

• 01.02.2017

Æbleslægtsforskere finder overraskende stamtræ

Der er ikke meget dansk over de kendte og elskede danske æblers stamtræ, som vi ellers før har antaget. Selvom sorterne er opstået i Danmark, er mange af dem børn af æblesorter fra andre europæiske lande, viser ny »