Forskningsnyheder – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forskning > Forskningsnyheder

Forskningsnyheder

Nedenstående er et udvalg af de seneste forskningsnyheder fra Københavns Universitet. Du kan finde alle nyheder fra universitetet på Nyhedsportalen.

 • 20.02.2017

  Dansk-cambodiansk skovprojekt vinder førstepris i USA

  Et dansk-cambodiansk skovprojekt har vundet den fornemme pris ”The International Society for Tropical Foresters (ISTF) Innovation Prize 2017”, som uddeles af det anerkendte Yale University i USA. De cambodianske »

 • 16.02.2017

  Ny universitetscampus på Amager er komplet

  6.000 studerende på Københavns Universitet har netop indtaget splinternye bygninger på Søndre Campus på Amager. Campusområdet rummer nu tre fakulteter, Det Teologiske, Det Juridiske, og Det Humanistiske Fakultet, og »

 • 07.02.2017

  Større livsstilsændringer kan godt begynde med små skridt

  En ny ph.d.-afhandling viser, hvordan man ved hjælp af konkrete genstande, fællesskaber og en ny kropsforståelse gradvist kan ændre hverdagsvaner og gøre ’projekt ny livsstil’ overkommeligt – nærmest ’let’ – uden at »

 • 02.02.2017

  Verdenskendt klimaekspert bliver ny professor

  Jens Hesselbjerg Christensen tiltræder som ny professor på Niels Bohr Institutet, NBI, på Københavns Universitet den 1. marts. Som internationalt anerkendt ekspert og en af hovedforfatterne til FNs klimarapport vil Jens »

 • 01.02.2017

  Hvornår opnås den bedste natur i nye søer?

  I de sidste 30 år er der skabt omkring 50 nye større søer i Danmark for at forbedre naturen og mindske forureningen af nedstrøms fjorde. De nye søer har beriget landskabet og de rekreative muligheder. Men deres »

 • 01.02.2017

  Æbleslægtsforskere finder overraskende stamtræ

  Der er ikke meget dansk over de kendte og elskede danske æblers stamtræ, som vi ellers før har antaget. Selvom sorterne er opstået i Danmark, er mange af dem børn af æblesorter fra andre europæiske lande, viser ny »

 • 31.01.2017

  Forskere skal knække koden for de giftige lupinbønner

  Et ungt forskerhold har modtaget fondsmidler for 10 millioner danske kroner til at finde ud af, hvordan den proteinrige lupinbønne kan renses for giftige alkaloider. Lupinbønnen er nemlig et godt bud på, hvordan Europa »

 • 31.01.2017

  Forskning går i kødet på dårlig fiskesmag

  Kvaliteten af opdrættede ferskvandsfisk er forringet på grund af mikroorganismer i vandet, som udskiller ildelugtende og toksiske stoffer. Internationale forskningsprojekter undersøger, hvordan vi slipper af med den »

 • 30.01.2017

  Sådan kommunikerer celler med hinanden

  Primære cilier er antenne-lignende strukturer, der findes på overfladen af de fleste celler i kroppen, og som er vigtige for kommunikationen mellem de forskellige celler. Hvis cilierne er defekte, fungerer »

 • 28.01.2017

  Danske læsere foretrækker krimier

  En netop offentliggjort analyse belyser, hvilke litterære genrer danskerne foretrækker. Den afdækker danskernes motiver til at læse skønlitteratur og dokumenterer, hvilke kvaliteter danskerne efterspørger ved en god »

 • 22.01.2017

  Dansk astronom får stor forskerpris

  Jens Hjorth, professor og leder af Dark Cosmology Centre på Københavns Universitet, modtager mandag den 23. januar Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning. Legatet er på 5 mio. kr, og »

 • 20.01.2017

  Fermentering skaber bæredygtig vækst i den vestafrikanske fødevaresektor

  I Vestafrika er spontant fermenterede fødevarer dybt forankrede i madkulturen, og befolkningen har derfor en stor viden om, hvordan disse fødevarer skal produceres. Viden der er nedarvet gennem generationer, men også »