Find en forsker – Københavns Universitet

• Sektion, Comparative Pediatrics and Nutrition

Grønnegårdsvej 15, 1870 Frederiksberg C, 1-73, Bygning: M1207

Current Projects:

Mildt varmebehandlet valleproteinkoncentrat som supplement til modermælkserstatning og human donormælk.

Projekt er finansieret delvist af Mælkeafgiftsfonden/Mejeriernes Forskningsfond (2015-16). Baggrund og formål: Human mælk er designet til at give optimal ernæring og beskytte mod inflammation og infektion i nyfødte børn ved at tilføre ikke bare næringsstoffer, men også vækstfaktorer og immun­stimulerende faktorer. Dette er specielt vigtigt når tarmen er umoden i eksempelvis for tidligt fødte børn. Human donormælk og/eller modermælks­erstatning er alternativer når mors egen mælk ikke er tilgængelig. Donor­mælk er det foretrukne alternativ, men oftest svært tilgængeligt, og ligesom modermælks­erstatning er donormælk pasteuriseret, hvilket nedsætter bioaktiviteten af disse vigtige mælkeproteiner. Derudover er der ofte behov for at supplere med ekstra protein. Et kvalitetskoncentrat af bovin mælk med bioaktiviteten bevaret vil være af særlig interesse. Projektets hovedformål er at undersøge effekten af mildt varmebehandlet valleproteinkoncentrat samt Holder og UV-C pasteurisering af donormælk i forhold til rå donormælk til stimulering af tarmmodning og beskyttelse i for tidligt fødte grise og i en tarmcellemodel.

Academic profile, in brief:

Research focus is on nutrition in relation to gastrointestinal development and immune regulation, particularly in early life. Methods include in vivo animal models, human studies, and development of in vitro cell models and ex vivo tissue studies to clarify specific intestinal responses and cellular mechanisms. Nutrients of interest are bioactive compounds, pre- and probiotics and human milk oligosaccharides to regulate the immune system and intestinal functions.

Academic degrees:

2006: PhD in Human Nutrition, Dept. Human Nutrition, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen.

2001: MSc in Chemical Engineering, The Technical University of Denmark.

Academic employment:

2015 - present: Associate Professor, Dept. Veterinary and Animal Sciences, Faculty of Health and Medical Sciences, University of Copenhagen.

2011 - 2015: Associate Professor, Dept. Nutrition, Exercise and Sports, Faculty of Science, University of Copenhagen.

2006 – 2011: Assistant Professor, Dept. Human Nutrition, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen.

2001-2006: PhD student, Dept. Human Nutrition, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen.

Udvalgte publikationer

1. Udgivet

The incidence of necrotizing enterocolitis is increased following probiotic administration to preterm pigs

Cilieborg, M. S., Thymann, T., Siggers, R. H., Boye, M., Bering, S. B., Jensen, B. B. & Sangild, P. T. 2011 I : Journal of Nutrition. 141, 2, s. 223-230 8 s.

2. Udgivet

IUGR does not predispose to necrotizing enterocolitis or compromise postnatal intestinal adaptation in preterm pigs

Che, L., Thymann, T., Bering, S. B., Huërou-Luron, I. L., D'Inca, R., Zhang, K. & Sangild, P. T. 2010 I : Pediatric Research. 67, 1, s. 54-59 6 s.

3. Udgivet

Carbohydrate maldigestion induces necrotizing enterocolitis in preterm pigs

Thymann, T., Møller, H. K., Stoll, B., Støy, A. C. F., Buddington, R. K., Bering, S. B., Jensen, B. B., Olutoye, O. O., Siggers, R. H., Mølbak, L., Sangild, P. T. & Burring, D. G. 2009 I : American Journal of Physiology: Gastrointestinal and Liver Physiology. 297, 6, s. G1115-G1125 11 s.

4. Udgivet

Aldohexose malabsorption in preterm pigs is directly related to the severity of necrotizing enterocolitis

Buddington, R. K., Bering, S. B., Thymann, T. & Sangild, P. T. 2008 I : Pediatric Research. 63, 4, s. 382-387 6 s.

5. Udgivet

Viable, lyophilized lactobacilli do not increase iron absorption from a lactic acid-fermented meal in healthy young women, and no iron absorption occurs in the distal intestine

Bering, S. B., Sjøltov, L. B., Wrisberg, S. S., Berggren, A., Alenfall, J., Jensen, M., Højgaard, L., Tetens, I. & Bukhave, K. 2007 I : British Journal of Nutrition. 98, 5, s. 991-997 7 s.

6. Udgivet

The effect of Lactobacillus Plantarum 299V and lactic acid on iron bioavailability: in vitro and human studies

Bering, S. B. 2006 Frederiksberg: Center for Skov, Landskab og Planlægning/Københavns Universitet. 129 s.

Publikation: ForskningPh.d.-afhandling

7. Udgivet

A lactic acid-fermented oat gruel increases non-haem iron absorption from a phytate-rich meal in healthy women of childbearing age

Bering, S. B., Suchdev, S., Sjøltov, L., Berggren, A., Tetens, I. & Bukhave, K. 2006 I : British Journal of Nutrition. 96, 1, s. 1-6 6 s.

8. Udgivet

Development of a three-tier in vitro system, using Caco-2 cells, to assess the effects of lactate on iron uptake and transport from rye bread following in vitro digestion

Bering, S. B., Bukhave, K., Henriksen, M., Sandström, B., Pariagh, S., Fairweather-Tait, S. J. & Lund, E. K. 2006 I : Journal of the Science of Food and Agriculture. 86, 14, s. 2438-2444 7 s.

9. Udgivet

The usefulness of In vitro models to predict the bioavailability if iron and zinc: a consensus statement from the HarvestPlus expert consultation

Fairweather-Tait, S., Lynch, S., Hotz, C., Hurrell, R., Abrahamse, L., Beebe, S., Bering, S. B., Bukhave, K., Glahn, R., Hambidge, M., Hunt, J., Lonnerdal, B., Miller, D., Mohktar, N., Nestel, P., Reddy, M., Sandberg, A-S., Sharp, P., Teucher, B. & Trinidad, T. P. 2005 I : International Journal of Vitamin and Nutrition Research. 75, 6, s. 371-374 4 s.

ID: 4954516