Find en forsker – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Find en forsker

Jens Risbo

Jens Risbo

Lektor

Primære forskningsområder

  • Fødevarematerialer og fysisk kemi af fødevarer.
  • Forholdet mellem fysiske omdannelser af fødevarer og kemiske reaktioner.
  • Glas overgange, tørre fødevarer, transportprocesser i fødevarer og fødevareemballage.
  • Anvendelse af termodynamiske og kinetikbegreber i fødevarevidenskab.
  • Forholdet mellem kemiske og fysiske processer og vitalitet i tørrede bakteriekulturer.
  • Brug af kolloide principper for madleveringssystemer.
  • Udvikling og definering af molekylær gastronomi som en videnskab.

Undervisnings- og vejledningsområder

  • Kursusansvarlig på master kurset: Molecular Food Science (LLEF10268).
  • Underviser på kurserne: Food Chemistry, Advanced Food Chemistry and Culinary Processes, Physical and chemical changes of food quality og Food Packaging.
  • Vejleder og med-vejleder ved 12 PhD projekter og mange bachelor og master studerende.

ID: 4233848