Find en forsker – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Find en forsker

Lykke Friis

Lykke Friis

Prorektor for uddannelse

Medlem af:

  Lykke Friis holder faglig orlov fra 1.8 til 30.11. I denne periode vil hun bl.a. være tilknyttet tænketanken European Council of Foreign Relations i Berlin.

  Lykke Friis tiltrådte stillingen som prorektor for uddannelse ved KU 1. august 2013 efter at have været klima- og energiminister 2009-2011 – fra 2010 tillige minister for ligestilling – samt fra 2011-2013 medlem af Folketinget. Før tiden som minister var Lykke Friis ligeledes prorektor på KU fra 2006.

  Som prorektor for uddannelse har Lykke Friis ansvaret for de tværgående aspekter af uddannelsesområdet og leder KU’s Uddannelsesstrategiske Råd (KUUR) og er tillige ansvarlig for udviklingen af KU’s digitale og anden kommunikation herunder til de studerende.

  Lykke Friis er født i 1969. I 1992 blev hun Master of Science i Europæiske Studier fra London School of Economics and Political Science og året efter cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. I 1997 blev hun ph.d. i international politik, også på KU.

  Lykke Friis har gennem flere år forsket i og arbejdet med EU og europapolitik og har udgivet videnskabelige artikler om emnet, samt undervist i internationale forhold og europæisk politik på KU og på Copenhagen Business School, CBS. Derudover fungerer hun som kommentator i danske medier om europapolitiske emmer – og ind i mellem også om blandt andet fodbold.

  Fra 2003 til 2006 var Lykke ansat som europapolitisk chef hos Dansk Industri og før det forskningschef hos Dansk Udenrigspolitisk Institut, i dag Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS).

  ID: 49344483