Find en forsker – Københavns Universitet

Bente Merete Stallknecht

Bente Merete Stallknecht

Institutleder, professor

Jeg er professor i sundhedsfremmende fysisk aktivitet og institutleder på Biomedicinsk Institut.

Mine primære forskningsområder er fysisk aktivitet og fedme. Min vision er at forhindre metaboliske sygdomme som fedme, type 2 diabetes og hjertekarsygdomme og at genetablere metabolisk sundhed hos mennesker i Danmark og på verdensplan. Min mission er baseret på grundig patofysiologisk og tværfaglig forskning at udvikle valide og robuste sundhedsstrategier, der fremmer fysisk aktivitet i forskellige domæner af hverdagslivet.

Personligt værdsætter jeg høj akademisk standard, diversitet og et arbejdsmiljø, der kombinerer en ambitiøs og en social atmosfære.

Jeg har ledet et antal større interventionsstudier om fysisk (in-aktivitet), blandt andet: Bed rest, Training per se og de interdisciplinære FINE, Copenhagen women study – menopause og GO-ACTIWE. Jeg er daglig videnskabelig leder af forskningsinitiativet Governing Obesity, og står i spidsen for Københavns Universitets strategic platform for Lifestyle, Obesity and Metabolic research (UCPH LOM). Jeg er  desuden medlem af EU-Kommissionens Sundhedspanel under Generaldirektoratet for Forskning og Innovation.

Min aktuelle forskning er fokuseret på dosis-respons effekter af udholdenhedstræning på appetitregulering, energibalance og insulinfølsomhed hos overvægtige mænd.

Jeg har været KU-studieleder for uddannelsen Civilingeniør: Medicin og Teknologi i perioden 2007-2015, medlem af studienævnet for Folkesundhedvidenskab i perioden 2002-2007, og kursusleder for "Humanbiologi og Sygdomslære" mellem 2002-2015.

ID: 4994